Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segertorkan över för formkortet Quattro Töll

Quattro Töll har visat riktigt fin form en längre tid men hade inför tisdagens start inte vunnit lopp sedan 2019. Nu var det däremot dags – från dödens.

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Thomas Uhrberg och Quattro Töll, här vid tidigare triumf. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Antalet hästar på Thomas Uhrbergs träningslista har sjunkit de senaste åren. Med Mulligan och Playing Tua som kanske de största stjärnorna de senaste fem åren, har ändå resultaten varit goda. Så sent som i lördags blev det V75-seger med Thomas Bondes Lorelei Marie - men nu vid tisdagstävlingarna på hemmaplan kom också årets första tränarseger. I egenägde Quattro Töll har Uhrberg vad som går att likna vid en bankomat.

Den nioårige valacken startade elva gånger under 2020 - åtta pallplatser och 184.200 kronor injtänat blev det. Men segerns sötma fick man inte njuta av.

Nu var det däremot dags - Quattro Töll tog första segern sedan november 2019 - den sjätte i karriären.

Form har Quattro Töll visat länge - så sent som i november slutade han tvåa i ett STL-lopp bakom Exaudio Vici. Oftast har det däremot handlat om fina resor - och vassa avslutningar. Den här dagen, när han mötte överkomligt motstånd, klarade han däremot av att vinna trots resa i dödens under slutvarvet. 35.000 kronor var vinsten värd och segertiden för sonen till Mythical Lindy landade på 1.12,7a/1.640 meter.

I övrigt...

...tog Johan Untersteiner en dubbel. Dels genom egentränade Baldwin T.M. (e. Quite Easy) som tog karriärens andra seger i tredje starten, men även med Peter Arnqvists Lucky Truc (e. Truculent) som svarade för vass avslutning efter resa i andra utvändigt.

...blev det även vinst för Johan Untersteiners gårdskamrat Hanna Lähdekorpi. Bakom Digital Crunch (e. Super Photo Kosmos) blev det fullständig lekstuga i kvällens fjärde lopp. Valacken med hårdhet från STL på sistone vann på tiden 1.13,3a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln