Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Self Explosive tog ny montéseger i Frankrike

Foto: EQUIDIA
Self Explosive vann inför publiken i Le Croise-Laroche. Banan är belägen i Marcq-en-Baroeul i norra Frankrike. Foto: EQUIDIA

Åttaårige Self Explosives resultat på fransk mark är smått sensationella. Under onsdagen kom fjärde segern i landet och han har nu sprungit in knappt 1,3 miljoner kronor i Frankrike under 2023.

Publicerad:

Hästen ägs av Nils Elfving och Lena Elfving. Den förstnämnda är även b-tränare på Solänget och har tränat hästen i perioder. Den 1 december kom Self Explosive (e. Explosive Matter) in på Christoffer Erikssons träningslista och kort därefter gjorde han debut på fransk mark där han uteslutande startat under 2023.

Den 6 januari kom första segern i landet och sen dess har det rullat på med idel framskjutna placeringar och två vinster på nationalarenan Vincennes. 

Under onsdagseftermiddagen startade åttåringen i ett montélopp i Le-Croise Laroche. Åtta ekipage deltog och Self Explosive var bra med direkt. I den första svängen placerades han i ledningen och där kom han att stanna in i mål.

Self Explosive kom in på upploppet med den knappa favoriten Gadget du Gade på utsidan. Denne kom dock aldrig i riktig närkamp och segern blev säker på 1.14,3/2825 meter. Alexandre Abrivard satt i sadeln och förstapriset var 15.750 euro.

Alla hästens segrar i Frankrike har tagits i just montédisciplinen. Under hela sin karriär har Self Explosive vunnit 21 lopp på 82 starter och tjänat drygt 2,3 miljoner kronor.

Under tävlingsdagen avgjordes också ett lopp i serien Grand National du Trot. Här gick segern till sjuårige Gaspar d'Angis (e. Quaro) som tränas av Jean Michel Baudouin. Det var hans tredje triumf i löpningsserien under 2023. Tiden blev 1.13,4/2800 meter och förstapriset var 40.500 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln