Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Selmer I.H. vann enkelt i Boden

Selmer I.H. fortsätter att vinna. Under fredagskvällen tog den nioårige valacken sin femte årsseger och gick över 4,5 miljoner kronor i insprungna pengar.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Inför den senaste starten i Finland hade Selmer I.H. (e. Love You) fyra raka segrar men fick då raden bruten. Under fredagen studsade då han vann det sjätte loppet (V64-3) på Bodentravet. 

Han startade från spår fem bakom bilen och i den första svängen placerade kusken Samu Sundqvist sin häst i ledningen. Selmer I.H. varvade på 1.14,0 och över upploppet gick han undan till en klar seger före President Lindy och Eder Bob. Segertiden blev 1.12,9a/2140 meter.

– Han kan öppna ganska bra. Man måste bara framåt och jag ville absolut hålla ut Sandra Erikssons häst. Det gick fort den sista biten. Han var väldigt fin och gjorde det enkelt. Han håller sig i form och de är kloka och startar inte om hästen inte är i form, säger Samu Sundqvist i vinnarcirkeln.

Laestander tog ny seger

Selmer I.H. tränas av Gabriella Laestander som tog ytterligare en seger inom ramen för V64-spelet. I lopp 8 (V64-6) blev det spets och slut för femårige Lavcii Boko (e. Yarrah Boko). Han höll undan med knapp marginal före en bra spurtande Holy Moses Mearas. 

Tiden blev 1.16,3/2640 meter och Micael Melander körde vinnaren som tog sin 7:e seger i karriärens 30:e start.

– Jag hade Holy Moses Mearas i säcken och därför körde jag ingenting runt sista sväng utan väntade till jag såg att hon började söka sig utåt. Då stack jag och det räckte precis, säger Micael Melander i vinnarcirkeln.

Fullständiga resultat från tävlingarna i Boden hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln