Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Senorita Tokio bäst i Breeders Crown-försök

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Senorita Tokio och Ulf Ohlsson. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Ytterligare hästar är inkvalade till semifinalerna i Breeders Crown. På tisdagen avgjordes ett försök per klass på Solänget.

Publicerad:

Först ut var de fyraåriga stona där Timo Nurmos Senorita Tokio (e. Southwind Frank) ledde hela vägen. Det här var hennes blott nionde start i karriären men hon har trots det meriter som få. Förra året var hon med i Svenskt Travoaks och senast var hon tvåa i Derbystoet. Denna seger togs från ledningen på 1.13,1a/2140 meter tillsammans med Ulf Ohlsson.

– I dag tycker jag att hon var finare än någonsin. Det var det klart finaste jag känt hästen i år, hon var rytmisk och spänstig, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Bland de treåriga stona var Daniel Wäjerstens Jurista (e. Ready Cash) först över mål. Detta trots ett lopp utvändigt om ledaren. Jurista segrade på 1.14,4a/2140 meter.

– Hon är en kanonhäst. Hon har hårt psyke och tål att gå utvändigt. Det blir spännande, nu är hon inkvalad och vi kan spänna bågen mot Breeders Crown, sade Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

Även bland de treåriga hingstarna och valackerna var svaret Timo Nurmos. Erik Adielsson lotsade Erik The Phantom (e. Maharajah) till hästens fjärde seger i karriären. Hingst stod för en övertygande avslutning och segrade säkert på 1.13,5a/2140 meter.

– Han har verkligen jagat upp sig på sistone. Han var riktigt vass innan start i dag och jag var väldigt mån om att han skulle gå i rygg. Han gjorde ett riktigt starkt sista varv, sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Sist ut var de fyraåriga hingstarna och valackerna. Där ledde Atomic Face (e. Explosive Matter) och Oskar Kylin Blom varenda meter av loppet. Den fyraårige valacken noterades för andra årssegern när han kom i mål på 1.13,0a/2140 meter.

– Det är en ruggigt bra häst. Senast var han väldigt bra och när vi fick spår fyra i dag tänkte jag att vi skulle prova. När vi kom in på upploppet och ryckte tussarna fick jag ett väldigt härligt svar, sade Oskar Kylin Blom i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln