Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sex svenska vinster – Jiggy Jog vann nytt storlopp

Foto: CHRIS TULLY
Jiggy Jog var åter en vinnare och tjänade den här gången 120.000 dollar för Dexter Dunn. Foto: CHRIS TULLY

Jiggy Jog var tillbaka på det vinnande spåret igen och både Marcus Melander och Nancy Takter ordnade dubbla tränarsegrar under lördagen i USA.

Publicerad:

Det var stora pengar att köra om under lördagen på Dayton Raceway i Ohio. Fjolårets svenskfödda Breeders Crown-vinnare Jiggy Jog (e. Walner) var tillbaka som en vinnare igen i Dayton Oaks Derby Grand Circuit Stake för äldre ston. Hon och Dexter Dunn spurtade ner ledande M-m’s Dream med två längder och vann på 1.10,0a/1609 meter. Förstapriset var 120.000 dollar, den högsta prissumman hittills i år. Hon har nu fem segrar på åtta starter.

På samma bana var Åke Svanstedts snabbe italienare Alrajah One med i Dayton Trotting Derby Grand Circuit Stake ($240.000) för äldre hingstar, men där blev det en knapp förlust. Ron Burk-tränade sexåringen Hillexotic (e. Muscle Hill) vann knappt på 1.09,1a/1609 meter.

Anette Lorentzon kunde räkna in en finalseger på Dayton Raceway i Buckeye Stallion Series Championship för tvååriga ston. Justasiam Ås (e. Lionhunter) spurtade till vinst för Tony Hall på 1.11,3a/1609 meter och tjänade 37.500 dollar. Det här var årets fjärde fullträff.

Det blev även stora svenska framgångar på Red Mile. Till slut kunde vi räkna in fyra blågula tränarvinster. Marcus Melander inledde i en av divisionerna av Bluegrass Series för treåriga hingstar och valacker med Kilmister (e. Chapter Seven). Efter tidig ledning segrade Brian Sears med drygt en längd på 1.08,8a/1609 meter och förstapriset var 39.000 dollar. Det här var hästens tredje seger för året. I en av de andra divisionerna blev det också full pott med hambletoniantvåan Oh Well (e. Muscle Hill). För Tim Tetrick spurtade han till säker seger på 1.09,2a/1609 meter.

Oh Well var tvåa i finalen av Hambletonian bakom Nancy Takters Tactical Approach (e. Tactical Landing). Den sistnämnde vann också en division i Bluegrass Series för Scott Zeron. Från spets noterade ekipaget vassa 1.08,5a/1.609 meter. Nancy fick även med sig en passgångarvist från Red Mile genom Cannibal (e. Sweet Lou) i en division av Bluegrass Series för treåriga hingstar och valacker. Här var förstapriset 36.500 dollar.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln