ANNONS

Shehuntyoudown kördes överlägset undan – har sprungit in mer än en halv miljon

Catarina Hedlunds Shehuntyoudown (e. Revenue) segrade tillsammans med Mattias Hansson i sulkyn.

Publicerad:

Stoet vann solklart på tiden 1.15,3a/2140 meter i det åttonde loppet på Rommes travbana på fredagen. Avståndet ned till tvåan Jaguar C.Boko blev 2 längder för Shehuntyoudown ägd av Hedlund Catarina & Johansson Conny, och uppfödd av Orefors Emma & Ulf. Förstapriset i loppet, som kördes på lätt bana, var värt 60 000 kronor.

Den sexåriga stoet hade inför dagens lopp vunnit sex lopp på 45 starter och har med dagens seger sprungit ihop 527 300 kronor (med segerprocent på 15 och platsprocent på 48).

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Jaguar C.Boko (tvåa), Nice Knight (trea), Sister Of Mercy (fyra), Pelas Ethos (femma) och Bältra Selene (sexa).

Global Crossover, för Linus Lönn, och Ninja's Kiss, som kördes av Zeb Jonasson, galopperade under loppet och Ups Face som kördes av Felicia Molin blev diskvalificerad för galopp.

ANNONS

Startlista

Romme , Lopp 8

Anderssons Hästsports lärlingsserie - Final • 2140 m • Autostart
Förstapris: 60 000 kr
Anderssons Hästsports lärlingsserie - Final 3-åriga och äldre 285.001 - 650.000 kr, körda av B- eller K- licensinnehavare anställd av A/B-tränare. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 041118 eller tidigare. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 60.000-30.000-17.000-13.000-10.000-6.000-4.500-3.500 kr (8 priser). Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Hederspris till segrande hästs ägare och körsven.