Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Simon Wall och Silver Jossan SM-vinnare

För ett år sedan hade hon inte vunnit ett travlopp. Nu står hon som SM-vinnare hos tränare Simon Wall.
Silver Jossan krossade sina konkurrenter - trots dödens.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Historien om Silver Jossan är speciell. Hon inledde karriären som treåring, men varken första säsongen eller som fyraåring blev det någon framgång på travbanan. I mitten av 2017 slutade Silver Jossan tävla i dåvarande regi - och 2018 fick Simon Wall chansen med hästen. Efter drygt två års tävlingsfrånvaro kvalade hästen för sin nya tränare - och resten är en framgångssaga. Första segern togs i augusti i fjol, och därefter har segrarna avlöst varandra. Nu står man dessutom som segrare i Sto-SM 2020. Det mot hästar som tjänat miljoner i karriären, samtidigt som Silver Jossan inför lördagen "bara" sprungit in 447.000 kronor.

Men efter en mycket stark insats, från positionen utvändigt ledaren, kan Silver Jossan och kretsen kring hästen nu räkna in ytterligare 250.000 kronor. Segertiden skrevs till 1.24,0/2.140 meter - nytt personligt rekord för hästen med två sekunder.

Efter vinsten var tränare Simon Wall minst sagt chockad och rörd.

– Det är helt sjukt. Jag är så tacksam, jag vet inte vad jag ska säga. Hästarna är min familj, vi gör allting tillsammans. Jag hade varit nöjd med pengar i dag... Så går Jossan och vinner, sade Wall till Kanal 75 och fortsatte.

– Peter är en stor stöttepelare, han hjälper till otroligt mycket när jag undrar saker och ting. Nu måste jag få smälta det här, jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Nämnde Peter, Peter Eriksson, styrde Silver Jossan till seger. Det var hästens elfte seger i 24:e starten. Silver Jossan är efter Klack Jo, undan norskfödda Silver Lisa. Eva Myrberg Haglund är det som fött upp hästen. Förutom Silver Jossan är hon även mor till halvmiljonärerna Silver Stjärna och Silver Jo, liksom Silver Sprinta.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS