Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sister Sledge vann Fyraåringseliten

I Fyraåringseliten blev det fart från start till mål. Och allra snabbast var Daniel Redéns Sister Sledge som dundrade runt Solvallas oval på nytt svenskt rekord.
– Hon kom inte med i Fyraåringseliten för ston utan hamnade med hingstarna. Hon kom in som en av de sista i det loppet också och går och vinner. Otroligt läckert, säger Daniel Redén.

Publicerad:
Foto: TR BILD
Sister Sledge. Foto: TR BILD

(TV: Bilder från ATG)

Startpoängen räckte inte till start i Fyraåringseliten för ston. Då fick Sister Sledge (e. Father Patrick) ta upp kampen med hingstarna i Fyraåringseliten. Något hon gjorde med den äran.

Örjan Kihlström stack till ledningen per omgående med Daniel Redéns adept. 1.08,8 gällde som tidsnotering för såväl första halvvarvet som första kilometern och Sister Sledge fick tidigt sällskap av Alessandro Gocciadoro och Bepi Bi.

Hästarna duellerade hela vägen in, men Sister Sledge var först på 1.09,1 vilket är nytt löpningsrekord tillika svenskt rekord för fyraåriga utlandsfödda ston. Segern för Sister Sledge innebar också att ett sto tog hem Fyraåringseliten sedan 1977 då Charme Asserdal vann.

Efter loppet var Daniel Redén mäkta imponerad av sin häst.

– Vilken fruktansvärd merca. Vad ska det bli av henne? Jag tänkte att vi provar ett can’t see back-huvudlag på henne i värmningen eftersom hon är så flegmatisk, men då klippte hon nästan i sken. Örjan kom till mig och sa att vi skulle ta av dem till loppet och så blev det. Vilken fantastisk maskin och häst. Den här har jag inte ord för, säger Daniel Redén.

Förstapriset i Fyraåringseliten var 500.000 kronor och Sister Sledge är obesegrad på svensk mark efter tre starter.

– Det var en overklig prestation. Det utvändigt var overkligt bra. Jag hade hört rykten om att det skulle vara en fruktansvärt bra häst. Att som sto ta emot den hela vägen och inte ge sig.

• Hur ser du på framtiden för hennes del?

– Ingen aning. Hon har inte så mycket lopp att starta i sorgligt nog. Det blev väldigt välregisserat. Hon kom inte med i Fyraåringseliten för ston utan hamnade med hingstarna. Hon kom in som en av de sista i det loppet också och går och vinner. Otroligt läckert.

Imponerad av Sister Sledge var även Örjan Kihlström.

– Det blev ett ruggigt häftigt lopp. Hon var fantastiskt bra och Gocciadoros häst var också heroisk. Det blev ett riktigt häftigt lopp med bra tempo hela vägen och det var två riktigt fina hästar som gjorde upp. Vi lyckades få nosen först vilket gör att det känns extra bra så klart, sade han i segerintervjun efter loppet.

Bakom Sister Sledge och Bepi Bi inkom Timo Nurmos Henry Flyer Sisu som trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln