Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sister Sledge vann i Sverigedebuten

Tre jänkare debuterade på svensk mark i torsdagens försök till Norrlands Grand Prix i Gävle. Segern gick till den mest meriterade av dem – stoet Sister Sledge som spårade runt om efter en katapultöppning bakom bilen.
– Det är nog inte många som kan ta henne från start, sade tränaren Daniel Redén.

Publicerad:

Sister Sledge (e. Father Patrick) avgjorde spetsstriden på ett par steg och ledde sedan hela vägen in i mål i sin Sverigedebut. Värst motstånd bjöd Jeppas Unplugged som snabbt tog sig fram på utsidan i sista sväng.

Han lyckades dock inte koppla grepp om Sister Sledge som höll undan med en halv längd på tiden 1.13,7a/2140 meter. 

– Det såg jättebra ut. Öronen fladdrade som de gör hemma i jobben och det tycker jag om. Då vet man att hästarna tycker att det är kul, sade Sister Sledges tränare, Daniel Redén, till Kanal 75.

Sister Sledge (e. Father Patrick) vann 13 av 27 starter och tjänade motsvarande 7,9 miljoner kronor under sin tid i Nordamerika. När hon bjöds ut på auktion i november förra året vann Stall Zet dragkampen med ett bud på 265.000 dollar. 

– Hon är köpt som fölmärr, men vi ville prova om viljan fanns kvar efter en tuff säsong i USA. Det tycker jag att hon visade i dag, sade Redén.

Jeppes Unplugged slutade tvåa och tredjeplatsen gick till Hollywood Story som gick ett starkt upplopp från kön i sista första start på svensk mark. För hans stallkamrat Maesteraemon slutade Sverigedebuten däremot med galopp i slutkurvan.

”Får aldrig uppleva den känslan igen”

Kvällens uppvisning stod tyskfödde Airborne (e. Bold Eagle) för. Han kom tillbaka efter galopp, svepte fältet på bortre långsidan och vann med sju längder.

– Jag är stolt över honom. Han löser det fast han strular till det för sig. Får vi ordning på alla grejer bär det långt, sade tränaren Oscar Berglund till Kanal 75.

– Det jag kände i värmningen får jag nog aldrig uppleva igen. Det var helt sjukt. Jag hade nästan svårt att prata när jag kom av. Det är sådant man drömmer om. Jag har en topphäst i stallet i Pleasure For Cash, men den här knackar honom på ryggen och vill utmana.

Airborne segrade på tiden 1.15,7a/3140 meter med Magnus A Djuse i sulkyn.

Se loppet här!

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln