Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjätte raka för Double Deceiver

Två tänkbara kandidater till Margareta Wallenius-Klebergs Pokal gjorde upp i femåringsloppet Henning Mårthans Minne i Rättvik (V64-1). Double Deceiver vann trots långt uppehåll men även tvåan Bedazzled Sox såg fin ut.
– Om vi ska prova Margaretas Pokal längre fram måste hästen kännas jäkligt bra, säger Daniel Redén till Kanal 75.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Double Deceiver efter segern i Fyraåringseliten förra året. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det var Roger Walmann-tränade Bedazzled Sox som enkelt tog hand om ledningen för Claes Sjöström. Den sistnämnde valde dock att släppa till favoriten Double Deceiver (e. Cantab Hall) efter 1.07,5 första 500. Örjan Kihlström varvade på 1.11,9 och körde undan sista 100 så att Bedazzled Sox skulle få bli tvåa. Men den sistnämnde närmade sig hastigt och var inte stort slagen efter segertiden 1.12,2a/2140 meter. Förstapriset var 100.000 kronor.

– Det kändes ändå hyfsat lugnt till slut. Hästen kändes fin under loppet och var lagom pigg där framme, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Träningsbalans

Tränaren Daniel Redén kunde räkna in sjätte raka segern för Double Deceiver, men det här var första starten sedan slutet av september.

– Det har tagit tid att komma hit och hästen hade bara fått ett banjobb inför det här och tävlade med träningsbalans. Det här var en bra början men vi tar ett lopp i taget, säger Daniel Redén till Kanal 75.

Claes Sjöström plussade också för tvåan Bedazzled Sox:
– Han hade en bra utväxling både från start och till slut. Med tanke på hur fin hästen kändes i årsdebuten var det inte överraskande att han gjorde det så bra i dag.

Tränaren Roger Walmann berättade redan före dagens lopp för Kanal 75 att Margareta Wallenius-Klebergs Pokal är årets stora mål.

– Jag vet att det är många väldigt bra hästar som ska vara med där men jag hoppas att jag också har en som ska kunna duga bra.

Daniel Redén lät i alla fall i dag mer tveksam då det gäller Double Deceiver.

Svanstedt-seger

Även i Dalatravets Rättviks Treåringspris (V64-6) bjöds det på 100.000 kronor i förstapris. Här var det Daniel Wäjersten som kunde hålla undan från ledningen med Danville (e. Tactical Landing). 

– Hästen har börjat väldigt lovande men gör inte mer i loppen än han behöver. Han är väldigt stor och har mycket energi. Planen är att låta honom starta en gång i månaden framöver, säger Daniel Wäjersten till Kanal 75.

Danville är uppfödd av Jean Pierre Dubois och delägs av Åke Svanstedt! Han är inte anmäld till Kriteriet men har möjlighet att vara med i Breeders Crown.

Dött lopp

I ett försök i Dubbelcupen (V64-2) blev det en stenhård upploppsduell mellan ledande Brenne Rön (e. Horgen Tore) och utvändige Baias (e. Smedheim Solan). Det gick inte ens att skilja de båda hästarna åt, utan det blev dött lopp.
– Jag har inte haft något flyt med målfoton på sistone. Vi förlorade både på V75 och V86 förra veckan, sade Brenne Röns tränare Jens Kristian Brenne för Kanal 75 innan resultatet presenterades.

Segertiden skrevs till 1.22,0a/1640 meter och förstapriset var 50.000 kronor. Baias tränas av Per Oleg Midtfjeld.

I V64-3 visade fyraårige Flys Punk Rocker (e. Tobin Kronos) bra inställning när han för Petter Lundberg tog andra raka från dödspositionen.
– Han är tuff och har blivit en bra tävlingshäst, sammanfattar tränaren Björn Röcklinger för Kanal 75.

Racerbil

Jenni H Åsberg-tränade Edsinette (e. Infinitif) vann bekvämt från spets för Tomas Pettersson i V64-4. Det var årets andra seger i sjätte starten.

– Det blev väldigt enkelt och hon är som en liten racerbil att köra, säger Tomas Pettersson till Kanal 75.

Oskar J Andersson-tränade fyraårsstoet Mare Mareh (e. Maharajah) ordnade årets tredje seger i tionde starten från tredje par utvändigt i V64-5. Örjan Kihlström vann lätt efter att hästen reagerat klart positivt på rycktusarna.
– Hon spurtade strålande och vann enkelt innan det var klart, summerar Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln