Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjö Jenta vann med många längder

Öystein Tjomslands Sjö Jenta (e. Lome Kongen) vann tillsammans med kusken Ulf Ohlsson.

Publicerad:

Stoet vann på tiden 1.30,3/2140 meter i det fjärde loppet på Östersunds travbana på fredagen. Segermarginalen blev många längder för Sjö Jenta som ägs av Stall Sjö Jenta, Norge, och är uppfödd av Wennesland Harald, Norge. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, var värt 50 000 kronor.

Den fyraåriga stoet hade inför dagens lopp vunnit tre lopp på tolv starter och har med dagens seger sprungit ihop en prissumma på 196 077 kronor (med segerprocent på 31 och platsprocent på 54).

Helia blev tvåa, Klack Älva trea, Tolvmans Saga fyra, Norrlands Peggy femma och Klack Siri sexa.

Helia, som kördes av Robert Dunder, Norrlands Peggy, med Jan-Olov Persson i sulkyn, och Klack Siri, för Oskar Florhed, galopperade under loppet.

Dansa Undan ströks före start.

ANNONS

Startlista

Östersund , Lopp 4

Norrlands Elitserie, Försök 11 (Final Umåker 10/11) - Svensk Travsports Unghästserie - Fyraåringslopp Ston • 2140 m • Voltstart
Förstapris: 50 000 kr
Norrlands Elitserie, Försök 11 (Final Umåker 10/11) - Svensk Travsports Unghästserie - Fyraåringslopp Ston 4-åriga svenska och norska kallblodiga ston 20.001 - 150.000 kr. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 051013 eller tidigare. 2140 m. Tillägg 20 m vid vunna 90.001 kr Pris: 50.000-25.000-17.500-12.500-8.000-5.500-5.500-5.500 kr (8 prisplacerade). Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Prispengar max total: 140.000 kr. Svensk Travsports hederspris till segrande hästs ägare, hästskötare och uppfödare. Änge Charks hederspris till segrande hästs ägare och körsven.