Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjunde raka segern för Stjärnblomster

Jan-Olov Perssons Stjärnblomster fortsätter att vinna. På torsdagen noterades hon för sjunde raka segern – efter en blixtrande avslutning.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Stjärnblomster och Mats E Djuse i samband med en tidigare seger. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Det var många meter fram till ledaren halvvarvet från mål. Då vred Mats E Djuse ut i vida spår med Jan-Olov Perssons Stjärnblomster (e. B.W.Modde) och man fick det att bita bra.

Stjärnblomster var snabbt uppe som tvåa bakom Sjö Stjerna och i god tid innan mål var man också först.

Segern var den sjunde i följd, och den nionde för året, för Stjärnblomster som kom i mål på 1.23,6/2200 meter. 

– Hon är rysligt snabb i benen. Det blev inte optimalt idag och vi hade väldigt långt fram. Hon fick gå fort väldigt tidigt och gjorde det riktigt bra. Jag hann bli lite orolig men det kändes ändå tryggt. Hon är otroligt snabb, sade Mats E Djuse i vinnarcirkeln.

En annan häst som staplar segrar är Margareta Tooma (e. S.J.'s Caviar). Det femåriga stoet ordnade fjärde raka segern när hon tog hem finalen av Maharajahs stoserie.

Daniel Redéns häst landade utvändigt om ledaren 1350 meter från mål tillsammans med Örjan Kihlström och därifrån ordnade hon en säker seger till slut. I mål klockades hon till 1.13,6a/2140 meter.

– Hon är väldigt stark och rejäl. Hon har varit väldigt bra men det är klart att det kommer att bli tuffare och tuffare fram över. Kapacitetsmässigt tror jag att hon kommer att räcka ganska långt. Det blir spännande att se hur långt hon räcker när hon kommer upp i klass och får möta de allra bästa, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln