Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skräll i Diamantstoet av Dancing Days

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Dancing Days avgjorde via en vass långspurt för Ken Ecce. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Stephanie J Werder-tränade Dancing Days skrällde rejält i STL Diamantstoet (V75-2). Följ den fortsatta dramatiken här lopp för lopp.

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Stephanie J Werder var förstås väldigt nöjd efter sin V75-seger. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

STL Diamantstoet (V75-2)

Dancing Days (e. Father Patrick) fick så småningom en resa i femte par utvändigt för Ken Ecce. Ekipaget kunde gå med i tredjespår mitt på sista bortre långsidan men det såg fortfarande ut att vara långt fram i sista kurvan. Det var ledande Vikens Bonjour som inledde första varvet efter snabba 1.13,0 och sedan höll i det längsta. Men Dancing Days var ikapp 50 meter från mål.

– Det är en jättespeciell häst som kan bara hon vill själv. Det har varit ett ständigt jobbande med henne och man måste anpassa allt efter hur hon vill ha det, säger Stephanie J Werder till Kanal 75.

Gelato Pellini avslutade piggt som trea från sista plats utvändigt. Både Hertz och Kelly Smartface fick tuffa reser i spåren fram till dödens/andra ytter.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Jevgeni Ivanov hann göra segergest bakom J.J.Another Vinn. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

STL Diamantstoet (V75-3)

Jevgeni Ivanov inledde i dödens med J.J.Another Vinn (e. Make It Happen) men fick rygg på Tour Eiffel varvet från mål. Ivanov satt kvar när Carl Johan Jepson anföll först i tredjespår med Mose Eagle från tredje par utvändigt. Luckan i slutsvängen kom dock ändå när Mose Eagle fick problem och inte gick framåt för en stund. J.J.Another Vinn  avgjorde sedan ganska säkert närmast före Mose Eagle, som hittade ny kraft och fart. Trea i mål blev skrällen Sally Maclennane efter en resa i fjärde par invändigt och lucka mellan hästar mitt på upploppet.

– Det handlar om en bra häst med toppform. Vi fick en tuff inledning med dödens men sedan rygg. Jepson gick ut i tredjespår men vi kunde ändå komma ut till slut, säger Jevgeni Ivanov i vinnarcirkeln och fortsätter:
– Det här var min första V75-seger som kusk och jag vill skänka 10.000 kronor av prispengarna i dag till Barncancerfonden.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Stefan Persson tog dagens andra STL-seger med Sabani. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

STL klass II (V75-4)

Mycket av loppet avgjordes i starten. I den återkallade starten såg det ut som att favoriten Woodbank skulle kunna hålla ledningen, men när fältet släpptes iväg skickade Stefan Persson iväg Magnus Dahlén-tränade Sabani (e. Brioni) till spets. Han höll ganska jämnt 1.16-tempo där framme i täten och även om det blev stumma ben sista biten höll det hela vägen.

– Det blev lite otäckt till slut eftersom Sabani kan bli lite bekväm av sig. Men han brukar svara när det kommer upp hästar på utsidan, säger Magnus Dahlén i vinnarcirkeln.

Woodbank skar mållinjen som tvåa med mycket krafter sparade. En positiv avslutning till tredjeplatsen svarade Vikens Cashflow för efter en tidig galopp.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Utah Southwind vann klass I-försöket på ett starkt sätt för Magnus A Djuse. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

STL klass I (V75-5)

Utah Southwind (e. Bold Eagle) börjar bli en riktig reklamhäst för Ulf Stenströmer. Den här gången satt Magnus A Djuse upp i sulkyn och ekipaget attackerade först i tredjespår redan 800 kvar från femte ytter. Djuse fick rygg en bit genom sista kurvan för att sedan enkelt avgöra över upploppet i ett överpacat lopp. Storfavoriten Cassius Clay D.E. var nära galopp i inledningen och fick tredje par invändigt. Efter sen lucka spurtade han bra som tvåa. Mr Birdman klarade tredjepriset från tredje par utvändigt.
– Hästen är otroligt bra och jag har gillat honom från första stund. Magnus hittade också de rätta vägarna och fick en bra rygg genom slutsvängen, säger Ulf Stenströmer till Kanal 75.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Christoffer Eriksson vann på ett imponerande sätt från dödens med Mulberry i bronsdivisionen. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

STL Bronsdivisionen (V75-6)

Christoffer Eriksson fick en tuff väg fram till dödens från sjundespåret bakom bilen med egentränade Mulberry (e. Maharajah). Trots detta och 1.13,4 första varvet blev det enkel seger.

– Jag trodde att han skulle svara för en bra insats men det här var nog ännu lite bättre än vad jag trodde på förhand. Helt klart var det en plusinsats, säger Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln och fortsätter:
– Mulberry trivs nog att springa i dödens över kort distans. Planen är att han snart ska åka till Frankrike och där starta i lopp på Vincennes i slutet av februari.

Ledande Black Fire höll till andraplatsen medan favoriten Judge D. klarade tredjepriset från vinnarhålet.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Johan Untersteiner vann det avslutande silverförsöket med Game Brodde. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

STL silverdivisionen (V75-7)

När Anders Svanstedt inte ville köra i ledningen med Combat Fighter över lång distans så öppnades vägen till tidig spets istället för Johan Untersteiner och Breeders Crown-trean Game Brodde (e. S.J.'s Caviar). Efter 1.16,9 första rundan räckte det hela vägen, även om favoriten Bottnas Idol närmade sig mycket sista biten efter en resa i andra par utvändigt.

– Han tjänade fina pengar i Breeders Crown i november men sedan har det strulat lite. Vi tyckte ändå att hästen var formstark och i dag gick det vägen när det blev lite stolpe in istället. Jag förstod att det skulle bli svårt att slå oss när vi kom till ledningen, säger Johan Untersteiner till Kanal 75.

Bransbys Juke Box svarade för en bra långspurt till tredjeplatsen från fjärde par utvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln