Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skrällseger i gulddivisionen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Västerbo Exact och Thomas Uhrberg skrällde i gulddivisionen. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Många sprack på V75 – men det var nog ändå flertalet som log ändå efter målgången i V75-6. Nioårige Västerbo Exact var på alla sätt en väldigt rolig guldvinnare.
– Helt otroligt, osannolikt, jublade B-tränaren Roger Persson.

Publicerad:

Meadow Prophets Minne (V75-6) såg ut att utveckla sig till ett riktigt sömnpiller. Favoriten Elian Web tog efter en tveksam värmning (bland annat galopp) ledningen efter långsamma 1.13,1 första 500. Jorma Kontio fick snabbt värsta hotet Diamanten och Björn Goop utvändigt om sig och det inledande varvet noterades till 1.17,3. Rekord i modern tid över långsamt första varv i gulddivisionen? Ändå blev det inte seger för någon av dessa. Utan det var vinnarhålets Västerbo Exact (e. Racer Bourbon) som för Thomas Uhrberg lyckades spurta förbi ledaren sista biten.

– Det var knappt man trodde att det hela var sant, men jag tyckte från min position att Västerbo Exact var först i mål. Egentligen otroligt eftersom vi bara för tre starter sedan fick stryk i breddlopp. Men vinnande Mily har ju visat sig bra därefter, fortsatte Roger Persson.

Tack vare dagens storseger och 150.000 kronor in på kontot har Västerbo Exact vunnit i alla klasser utom klass II.

– Han var oerhört tveksam som unghäst och råkade ut för väldigt mycket problem. Nu hade han fått flera snälla löpningar på sistone och fått kontinuitet i sitt tävlande. Han kändes också väldigt fin inför dagens start, fortsatte Roger Persson.

 

 

 

 

ANNONS