Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Smokey Herman numera miljonär

Han hade inte vunnit lopp sedan i januari, men på måndagen var det dags för Ulf Stenströmers Smokey Herman att besöka vinnarcirkeln på nytt. Och han blev miljonär på kuppen.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Smokey Herman med sin tränare Ulf Stenströmer. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Ulf Ohlsson laddade vad som gick från start och placerade Ulf Stenströmers Smokey Herman (e. Adrian Chip) i tät – och där stannade den åttaårige valacken hela vägen in i mål. Ekipaget varvade på 1.13,4 och gick sedan undan i en snabb avslutning. I mål stannade klockan på 1.11,8a/1640 meter.

Kretsen kring Smokey Herman inkasserade 50.000 kronor i och med segern och den innebär även att hästen passerade en miljon kronor intjänat. Segern var Smokey Hermans 23:e i det 90:e framträdandet på tävlingsbanan.

Kevin Oscarsson gav Jim Oscarsson-tränade Aroseforyou (e. Love You) en fin resa i ryggar och det fyraåriga stoet tackade genom att visa sig starkast över upploppet. Aroseforyou vann slutligen med ett par längder på nya rekordet 1.14,7/2160 meter. Segern var stoets tredje för året och den sjätte i karriären.

Johan Untersteiner presenterade en treårig debutant den här tävlingsdagen. Det var inte vilken debutant som helst. Stoet Jet Lane (e. Bold Eagle – Sybaris Hanover), en syster till den elvafaldige miljonären Cyber Lane, tog tidigt hand om ledningen och gav sedan inte konkurrenterna någon chans.

Hon varvade på 1.19,2 tillsammans med sin tränare i sulkyn och kunde sedan gå undan och vinna säkert efter att ha avslutat sista 500 meterna efter 1.13,8. Jet Lane kom slutligen i mål på 1.17,2a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln