Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snackhästen Broadway Sun en vinnare igen

Från ledningen tävlade Broadway Sun mest mot sig själv. Den fartfyllda hingsten skötte sig hela vägen – och tog första segern på över ett halvår.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Broadway Sun och Stefan Persson. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

För ett år sedan blev Broadway Sun (e. Broadway Legs) en ordentlig snackhäst efter två oerhört överlägsna segrar. Han har dock synts till väldigt sparsamt på tävlingsbanan och årsdebuten för en dryg vecka sedan var första starten på över sju månader.

Den gången blev det en fjärdeplats. Nu var Broadway Sun redo för ny seger. Från ledningen lät Per Henriksens häst och Stefan Persson konkurrenterna göra upp om andrapriset.

I ledningen varvade Broadway Sun på 1.16,8 för att sedan komma i mål på 1.15,8/2140 meter.

– Han var inte som jag förväntat mig. Jag trodde att han skulle vara het och bara dra iväg men hästen var snarare lat. Han har haft väldigt lång frånvaro och är inte riktigt i toppform men känslan är att han är på god väg igen. Jag försökte hålla hästen så lugn möjligt eftersom jag var övertygad om att övriga på startvolten ville ha rygg på mig, sade Stefan Persson i vinnarcirkeln på Åby.

I det åttonde loppet på Solvalla skiftade man ordningen på de två främsta hästarna, Triton och Wagger Zacker (e. Quite Easy U.S.), i mål. Detta på grund av en situation som skedde ungefär 100 meter kvar.

Juha Koskelas Wagger Zacker och Torbjörn Jansson passerade mållinjen som tvåa efter ett lopp till största del på innerspår men tilldömdes således segern till slut. Det innebär att Wagger Zacker nu vunnit två lopp i följd – denna gång på 1.16,6a/2640 meter.

Sofia Aronsson gjorde inte resan till Solvalla förgäves. I ett lopp där tempot var högt uppskruvat kamperade Erik Adielsson ihop med Unico Broline (e. Cantab Hall) och den sexårige valacken lyckades avgöra efter ett starkt slutvarv.

1.14,1a/2640 meter skrevs segertiden till och 60.000 uppgick förstapriset till. Ett förstapris som gör att Unico Broline närmar sig miljonen intjänat. Knappt 30.000 kronor saknas till drömgränsen.

– Hästen har varit fantastiskt bra länge. Jag tycker att han gjorde ett av de bättre loppen idag och gick 1400 meter utan rygg. Han håller verkligen fin form för dagen, sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Sofia Aronsson:

– Det blev ett lite annorlunda lopp och han fick ett ganska tungt slutvarv. Jag tycker att han gjorde det riktigt bra. Hästen var väl på bettet genom sista sväng. Man har trott på den här hästen länge men det har varit en del grus i maskineriet. Därför är det härligt när kurvan nu börjat peka uppåt.

Efter ett lopp i tredje invändigt vred Johan Untersteiner ned på open stretch med Joker Of Steel (e. Virgill Boko) där den sexårige valacken fick det att bita bra. Han avgjorde med liten marginal på 1.17,0a/2640 meter fram till karriärens elfte seger i den 24:e starten.

– Han betedde sig väldigt fint idag och fick ett fint lopp. Jag hade rygg på de bästa hästarna i loppet på pappret. Jag hade kanske önskat lite högre tempo men vi hann dit ändå. Han tycker om att springa och har rätt inställning och styrka, sade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Seger blev det även för Fredrik B Larsson med nyförvärvet Le Crack Sox (e. Ready Cash). Den sjuårige valacken gjorde första starten för sin nya tränare och övertygade minst sagt på 1.15,8/2140 meter.

– Jag har följt hästen hela hans karriär och nu fick vi chansen att köpa honom. Han hade tränat fint inför det här och jag kände i provstarten att det var ordning på grejerna. Det blev enkelt och det var väldigt mycket sparat i mål, sade Fredrik B Larsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln