Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snowstorm Hanover vann Meadow Roads lopp

Det blev ingen ledning, men väl en spurt som räckte hela vägen till Elitloppet. Snowstorm Hanover fortsätter att imponera.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Snowstorm Hanover och Magnus A Djuse. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

När positionerna var intagna i Meadow Roads lopp satt Inti Boko i ledningen med Click Bait i rygg. Snowstorm Hanover hamnade till slut i andra utvändigt efter att Vernissage Grif styrts fram utvändigt om ledaren. 

Den ryggen fick Magnus A Djuse lämna när det skulle avgöras. Då var ledaren tidigt slagen och till slut var det Snowstorm Hanover (e. Muscle Massive) som utan större problem kunde hålla undan för Milliondollarrhyme på 1.10/8a/1640 meter. Det trots att Milliondollarrhyme kunde ta rygg på vinnaren i tredjespår. 

– Det är helt otroligt. Ingen hade väl räknat med det här för två-tre månader sedan. Kanske inte ens för en månad sedan, säger Magnus A Djuse och skrattar. 

Segerkusken imponerades särskilt över sättet som hästen vann på. 

– Vi öppnade ganska tufft, fick dra fram en bra häst och vann ändå ganska lätt.Jag kände mig faktiskt inte speciellt orolig. Det blev ganska säkert. 

Åttaårige Snowstorm Hanover belönades med den elfte platsen i Elitloppet 2022. 

– Hoppas man får förtroendet igen, säger Magnus A Djuse med ett leende. 

Daniel Redén tränar vinnaren som ägs av Stefan Melander. Segern innebar en direktplats i Elitloppet 2022. 

Andraplatsen tog Milliondollarrhyme hand om samtidigt som redan elitloppsklara Vernissage Grif fick se sig passerad av Stefan Melander-tränade Chestnut Hill och Björn Goop i kampen om tredjeplatsen. 

ANNONS

Ämnen i artikeln