Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Soiree Hanover vann försök till Goldsmith Maid

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Soiree Hanover vinner ett försök till Goldsmith Maid på Meadowlands. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Soiree Hanover fortsätter att övertyga. Under natten till söndagen vann det svenskägda stoet ett försök till Goldsmith Maid på Meadowlands.

Publicerad:

Det tvååriga stoet tränas av Lucas Wallin och ägs av Calle Wihlborg. På nio starter har det blivit sex segrar och idel pallplatser. På lördagen gick Soriee Hanover (e. Walner) ut i ett försök till storloppet Goldsmith Maid och vann enkelt från ledningen. Tillsammans med Tim Tetrick kom hon hem på 1.12,0a/1609 meter. 

Det andra försöket gick till R Melina (e. Chapter Seven) som kördes av Tim Tetrick och tränas av John Butsenschoen. Hon vann från ledningen på 1.10,7a/1609 meter.

Finalen i Goldsmith Maid avgörs på Meadowlands på lördag och för vinnaren väntar drygt 200.000 dollar. Utöver Soriee Hanover blir det svenskt deltagande genom Åke Svanstedt som kvalade in French Champagne och Pisco Sour.

Svenskt i Valley Victory-final

På lördagen kördes även ett försök till Valley Victory för tvååriga hingstar och valacker där åtta av tio gick vidare till final. Tony Alanga-tränade Winter Solider (e. Face Time Bourbon) var först över linjen och bakom följde tre svensktränade hästar med till final. 

Åke Svanstedt kvalade in Daiquiri Hanover och svenskfödde Flying Kronos, Till final gick även Jenny Melander-tränade Nottingham och Marcus Melanders Wild Ticket. Sedan tidigare är Karl och Security Protected klara för loppet som avgörs på lördag med över 200.000 dollar till vinnaren.

Vi noterar även en seger för Per Engblom på Meadowlands. Sexårige Sermon (e. Muscle Hill) spurtade bäst över upploppet och vann på 1.10,6a/1609 meter. Förstapriset var 11.500 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln