Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sorbet starkast från dödens

Foto: TR MEDIA BILD
Sorbet och Örjan Kihlström. Foto: TR MEDIA BILD

Den tionde hästen är klar för Elitloppet. I Meadow Roads lopp var Daniel Redéns Sorbet starkast från positionen utvändigt om ledaren.
– Det är en stenhård häst och man blir alltid varm i kroppen av Sorbet, sade Daniel Redén.

Publicerad:

På onsdagen avgjordes dubbla upplagor av Meadow Roads lopp på Solvalla – där vinnarna skulle belönas med en plats i Elitloppet. Hannu Torvinen och Lexus Dream flög till spets, men fick per omgående Örjan Kihlström med Daniel Redén-tränade Sorbet (e. Super Photo Kosmos) utvändigt om sig.

Sorbet fick vandra utvändigt om ledaren hela vägen, men var trots det starkast och kopplade segergreppet mitt på upploppet. I och med segern kommer Sorbet att delta i Elitloppet för andra året i rad. Segertiden skrevs till 1.10,4a/1640 meter och Sorbet vann närmast före Stepping Spaceboy och Lexus Dream.

– Sorbet är alltid Sorbet. Jag tyckte att han värmde bättre idag än senast. Det var perfekt. Han såg fin ut och han gjorde det bra. Det gick fort till slut. Det är en stenhård häst och man blir alltid varm i kroppen av Sorbet. Jag tycker inte att han är sämre än någon annan av de som är klara för Elitloppet. Det är bra och jämna hästar med. Man vet aldrig, sade Daniel Redén till Kanal 75.

Därmed har Daniel Redén två hästar klara för Elitloppet. Utöver Sorbet bjöds Missle Hill in tidigare. Sorbet var med i Elitloppet även 2019, men tog sig då inte vidare från sitt försök. Sorbet har vunnit 17 av karriärens 58 starter och nioåringen har sprungit in över 6,6 miljoner kronor.

Solvallas sportchef Anders Malmrot:

– Han visade verkligen att han är värd sin biljett. Efter årsdebuten så var han Sverigesnabbast och han visade återigen sin tuffhet när han avgjorde från utvändigt ledaren.

Vivid Wise As var med i samma lopp och gjorde regidebut för Björn Goop. Hästen galopperade som tvåa med kort bit kvar till mål och blev diskvalificerad.

Redan elitloppsinbjudna Attraversiamo (e. Kiss Francais), tränad av Svante Båth och körd av Erik Adielsson, var starkast i den andra upplagan och fick således ett perfekt genrep inför storloppet sista helgen i maj.

– Jag är nöjd med honom. De har honom i fantastiskt fint skick och han vinner komfortabelt. Han är precis så fin som jag vill ha honom, men jag är inte chockad över det svaret jag fick. Att den här hästen springer under 1.10,0 har jag vetat länge, men från att göra det till att vara bland de tre främsta i Elitloppet är det ett stort steg. Men han gjorde det enkelt och jag har ingenting att klaga på, sade Erik Adielsson till Kanal 75.

Erik Adielsson placerade Attraversiamo i andra utvändigt – och femåringen avgjorde enkelt över upploppet. Attraversiamo vann på 1.10,4a/1640 meter närmast före Velvet Gio och Elian Web.

På Jägersro kördes ett uttagningslopp till Breeders Course där Sören Norberg-tränade Philosopher (e. Fascination) avslutade klart starkast den sista biten för Peter Ingves. Treårige Philosopher har inlett karriären strålande med fyra segrar på sju starter. Denna gång stannade klockan på 1.14,3a/2140 meter.

Förutom vinnaren är även Kuyt F.Boko inkvalad till finalen av Breeders Course, Treåringseliten, som körs under elitloppshelgen i och med sin andraplats.

Ett uttagningslopp till Breeders Course kördes också på Solvalla. Stefan Melander-tränade Hell Bent For Am (e. Muscle Hill) övertygade från ledningen i Sverigedebuten senast och treåringen var en vinnare på nytt tillsammans med Örjan Kihlström.

Från ledningen gav han inte konkurrenterna mycket till chans när han stegade undan på 1.14,7a/2140 meter närmast före Natorp Bo som också kvalificerat sig för finalen på Solvalla under elitloppshelgen.

På Solvalla avgjordes även Solvalla Hästägarförenings Montépokal där vinnaren förutom 100.000 kronor och belönades med en inbjudan till Montéeliten. Trots ett lopp först utvändigt om ledaren var Jörgen Westholm-tränade Balzac du Chatelet (e. Gazouillis) starkast till slut. Christina A Hande satt i sadeln och den nioårige valacken segrade på 1.11,6a/1640 meter före Tobacco och Galactica. 

I Montéeliten kommer dock Christina A Hande inte att få rida Balzac du Chatelet. Hon ådrog sig 4000 kronor i böter och 28 dagars avstängning på grund av en enhandsdrivning på upploppet.

FAKTA

Följande hästar har bjudits in till Elitloppet 2020

Häst – Tränare

  • Vivid Wise As – Björn Goop
  • Elian Web – Katja Melkko
  • Chief Orlando – Pia Huusari
  • Attraversiamo – Svante Båth
  • Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini
  • Missle Hill – Daniel Redén
  • Looking Superb – Frode Hamre
  • Makethemark – Petri Salmela
  • Cokstile – Rocco Spagnulo
  • Sorbet – Daniel Redén
ANNONS

Ämnen i artikeln