Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sorella omutlig i Oaks

Foto: TR BILD
Sorella och Yannick Gingras håller undan i Hambletonian Oaks på 1.09,0a/1609 meter. Foto: TR BILD

Hambletonian Oaks blev en ren svensksuccé och den stora vinnaren var Nancy Takters Sorella. Efter en stenhård satsning i täten höll Muscle Hill-dottern undan med Yannick Gingras på suveräna 1.09,0a/1609 meter.

Publicerad:

Nancy Takter hade haft en tung dag i storloppen på Meadowlands under lördagskvällen svensk tid, men i Hambletonian Oaks för treåriga ston kunde inget stoppa hennes Sorella (e. Muscle Hill). Tillsammans med Yannick Gingras öppnade barfotadansande Sorella snabbt från spår sju bakom bilen och i första sväng tryckte sig duon till täten förbi Whose Blues. Gingras lämnade inget åt slumpen utan drog upp ett stenhårt tempo där framme, med 1.05,1 första 400 meterna och 1.07,9 på halvvarvet.

Sebastian K-dottern Next Level Stuff tog positionen i dödens och samtidigt fanns värste konkurrenten på förhand, Marcus Melanders segerstaplare Hypnotic Am, i tredje utvändigt. Med 700 meter till mål valde Brian Sears vid tömmarna att kasta loss i tredjespår, men ekipaget hade i det läget långt fram till ledaren.

Sorella höll uppe tempot väl men mot upploppsrakan började krafterna tryta och mjölksyran gjorde sig påmind efter det hårda upplägget. Hypnotic Am närmade sig med stora kliv sista biten och Takters Panem med Dexter Dunn sköt till vasst, men det skulle inte spela någon roll. På trötta ben plockade Sorella fram löpskallen och höll undan säkert med en dryg längd på 1.09,0a/1609 meter.

Därmed tog Nancy Takter sin första seger i Hambletonian Oaks och aldrig tidigare har en kvinnlig tränare vunnit loppet som körts sedan 1971.

Hypnotic Am (e. Chapter Seven) fullföljde strålande ute i spåren på 1.09,2 och kunde inte göra så mycket mer med tanke på hur loppet utvecklade sig från det svåra utgångsläget med bakspår. Hon höll undan till andraplatsen knappt före Panem som klockades på samma tid. Takter-Melander-Takter på pallen alltså och den blågula succén var ett faktum. Trion var också i en klass för sig och en bit bakom tog Ron Burkes Crucial hand om fjärdeplatsen före Jim Campbells Next Level Stuff. Lucas Wallins Ab'sattitudexpress slutade i det slagna fältet.

Sorella tränades i fjol av Staffan Lind och har visat fin utveckling och tidigare under året vann hon W.N.Reynolds på 1.08,6. 

Mamman till Sorella, Kadealia (e. Kadabra), vann bland annat Breeders Crown och tjänade över 600.000 dollar. Sorella är uppfödd av Crawford Farms Racing och hennes skötare är Anette Zachrisson

Den samlade prissumman i Oaks var 600.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS