Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sourire Frö vann direkt efter uppehåll

Sourire Frö är tillbaka på banan efter ett uppehåll. I Eskilstuna vann Ulrika Wällstedts stjärna från ledningen.
– Det kändes skönt att han var så löpsugen och framåt, säger hon.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Sourire Frö (e. Wishing Stone) gjorde årsdebut i Gävle på skärtorsdagen vilket följdes upp med en start i Gävle den 24 april. Därefter blev det ett uppehåll på nästan två månader.

– Han har haft problem med en hovspricka vilket förstörde många av planerna för våren. Vi jobbade mycket med den men sen stökade han till det i hagen och slog upp den vilket gjorde att vi tvingades ge det tid och låta hoven växa ut, säger Ulrika Wällstedt.

Under måndagskvällen var han tillbaka på banan. Åtta ekipage gjorde upp om förstapriset på 40.000 kronor. Sourire Frö öppnade kvickt från spår sju och efter 500 meter placerade Magnus A Djuse hästen i ledningen. Därefter var han ohotad i kampen om segern. 

Segermarginalen blev 1,5 längd och klockan stannade på 1.13,7a/2140 meter. Detta var femåringens första start sedan 24 april.

– Jag tycker att det var jättebra. Han fick ett förhållandevis behagligt lopp och Magnus var lyrisk över hur han kändes. Han har tränat på inför men vi har inte kunnat köra som vi hade önskat. Han hade inget rundbanejobb i sig och det kändes skönt att han var så löpsugen och framåt.

Hoppas på Jubileumspokalen

Det återstår att se var Ulrika Wällstedts stjärna kommer ut nästa säsong. I och med att Sourire Frö är fem år finns det ett större mål senare i sommar.

– Vi tar ett lopp i taget men hoppas att kunna vara med i Jubileumspokalen i augusti. Vi hade ett stort mål vilket var att vara med i Sweden Cup. När vi inte kunde vara med blev man ledsen och frustrerad men vi tvingades att ge honom tid och det är otroligt skönt att se att det har lönat sig. 

Sourire Frö har vunnit 11 lopp på 36 starter och tjänat 2.272.000 kronor.

Fullständiga resultat från Eskilstuna hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln