Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Southern Mazzarati övertygade i montédebuten

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Alessandro Gocciadoro debuterade Southwind Mazzarati i monté på tisdagen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Han är fortsatt obesegrad felfri i år. På tisdagen ordnade Alessandro Gocciadoros Southern Mazzarati årets fjärde triumf.

Publicerad:

Denna tävlingskväll debuterade Alessandro Gocciadoros Southern Mazzarati (e. Southwind Frank) i monté. Sofia Adolfsson satt i sadeln och gav många pluspoäng till den femårige hingsten efter loppet.

Southern Mazzarati var totalt överlägsen på 1.13,1a/2140 meter.

– Han var väldigt fin. Jag visste inte så mycket inför men det var en fin häst. Jag tror de testat att rida honom någon gång för några dagar sedan. Är det en häst som är tränad och där hela cirkeln är gjord kan de både dra och bära. Den här hästen visade otroligt mycket spänst och enorm kraft i varje steg. Känslan var att han skulle passa väldigt bra, säger Sofia Adolfsson i vinnarcirkeln på Solvalla.

I ett lärlingslopp fick Carl Philip Lindblom chansen bakom Jörgen Westholms King Chaos (e. Red Hot Dynamite) för första gången. Trots bakspår bakom bilen mynnade det ut i hästens första seger på drygt ett år. Hästens första seger i regi Westholm.

– Jag hade en bra känsla. Jag har sett de senaste loppen och han har gått väldigt bra. Det kändes som en stark och rejäl häst och kör man åt Jörgen vet man att det är koll på grejerna. Vi gick på sista varvet och fick tugga själv. Hästen visade att han bara var bäst. Jag försökte hålla honom på bettet och få honom att känna sig kaxig, säger Carl Philip Lindblom i vinnarcirkeln.

För Carl Philip Lindblom var detta tionde kusksegern för året, varav den fjärde i juni månad.

ANNONS

Ämnen i artikeln