Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spets och slut för Disco Volante

Under fredagskvällen avgjordes Marknadsprinter i Rättvik. Där ledde Stefan Melanders Disco Volante varenda meter av loppet.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Jenny Gustafsson, Disco Volante och Ulf Ohlsson. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Segertiden skrevs till 1.10,3a/1640 meter. Och det var Disco Volante (e. Scarlet Knight) som ledde från start till mål. Ulf Ohlsson skötte, som så många gånger tidigare, tömmarna bakom Stefan Melanders adept.

Disco Volante öppnade första halvvarvet efter 1.08,8 och första kilometern efter 1.10,7. Genom slutsvängen ryckte sig åttaåringen åt sig ett par längders ledning och han kunde gå undan och vinna säkert på 1.10,3a/1640 meter.

En seger som togs till skötaren Jenny Gustafssons stora glädje.

– Det var bra gjort det här. Hästen är riktigt bra när han är bra. Han är lite av en humörhäst. Det är klart att det vore roligt att få vara med i Elitloppet igen, men då vill jag så klart att det är Ulf Ohlsson som kör. Det är 1640 meter som är hans bästa distans, även om han gör det bra över 2140 också, sade Jenny Gustafsson till Kanal 75.

Missle Hill var positionerad i fjärde ytter varvet från mål. Daniel Redéns häst, med Örjan Kihlström i sulkyn, plockade längder över upploppet och hann fram till andrapriset med Hans R Strömbergs On Track Piraten slutade trea tillsammans med Emilia Leo.

– Jag valde att testa från start. Jag fick lite feeling för att vi skulle kunna ta oss förbi Disco Volante. On Track Piraten gör ett grymt bra lopp och han kändes fantastiskt fin. Hästen kändes rappare den här gången jämfört med de gångerna jag kört honom tidigare. Han gör verkligen loppet med bravur, sade Emilia Leo till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln