Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spets och slut för Mellby Free: "Förbaskat duktig"

Björn Goop och Mellby Free var snabbast från början och kunde ta ledningen trots spår sju bakom bilen. Den positionen behöll stoet sedan hela vägen in i mål.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Mellby Free och Björn Goop vid segern i gulddivisionen. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Senast var Mellby Free (e. Muscle Hill) trea i EM för ston bakom Conrads Rödluva och Tessy d’Ete. I Birger Bengtssons minne, tillika gulddivisionen, glänste Mellby Free från tät.

– Hon kan öppna, men har aldrig varit känd för att vara jättesnabb. Hon var perfekt och harmonisk idag och när Peters häst (Generaal Bianco) hoppade gjorde vi ett försök. Hon ville själv öppna och då fick det bli så. Hon är förbaskat duktig, säger Björn Goop till Kanal 75.

Det sexåriga stoet har haft en fantastisk karriär såhär långt med segrar i Stochampionatet och Breeders Crown för fyraåriga ston samt en andraplats i Europaderbyt bakom Villiam som de största meriterna.

Denna gång vann Mellby Free på 1.10,1a/1640 meter. Hon gjorde det före Racing Mange som fick ett lopp i rygg på ledaren loppet igenom. Trea slutade Forfantone Am efter ett lopp i mestadels andra utvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln