Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spike Razz vann i återkomsten

Sexårige Spike Razz visade ingen ringrost när han gjorde comeback efter lång frånvaro. Trots en kort galopp och strul under vägen var han starkast till slut.
– Fortsätter han fungera är det naturligtvis en V75-häst framöver, säger tränaren Jakob Croon.

Publicerad:

Spike Razz (e. From Above) var tillbaka efter ett års frånvaro och startade från ett tolftespår. Dessutom tog han till en kort galopp från start och var därmed bland de sista iväg. Det strulade på sista bortre långsidan och han drogs för en liten stund bakåt av en tröttande häst men kom loss och fick upp farten igen. Favoriten Önas Power kopplade greppet på upploppet men kunde inte stå emot Spike Razz som hann dit i de sista stegen. Han har gjort blott sex starter i karriären, detta var fjärde segern. Magnus A Djuse satt i sulkyn.

Tränaren Jakob Croon var imponerad över hästens prestation i comebacken.

– Vi har mest arbetat med hälsan på honom och han var inte speciellt hårt jobbad inför denna starten. Jag hade inte så mycket förväntningar men samtidigt känner man vad det är för häst och att det kunde bli såhär ändå. Han ger alltid hundra procent och har ett väldigt driv, han får inte riktigt plats eftersom han är så långklivad så det finns lite att fila på med lättning i balansen bland annat, säger Jakob Croon

Croon berättar att de har tagit det lugnt med Spike Razz som innan ikväll senast startade för nästan exakt ett år sedan.

– Han travade inte i sista starten innan uppehållet och vi hittade aldrig riktigt vad som var fel. Vi fick börja om med honom och kunde inte träna ordentligt igen förrän i höstas. Sedan har vi valt att vänta lite extra för att inte komma ut på de värsta vinterbanorna.

Vad väntar framöver?

– Vi har ingen specifik plan framåt. Vi tar det lite lugnt med honom nu när han varit borta så länge och ser hur han tar detta loppet, men fortsätter han fungera så är det naturligtvis en V75-häst framöver. Han har ännu aldrig varit riktigt trött så det är svårt att veta hur bra han är.

Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Bastian Boom blåste till samtliga i V86-inledningen. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

V86-spelet inleddes med en jätteskräll i Kjell Svanstedts Bastian Boom (e. Pastor Stephen). Favoriten Eldorado kom till ledningen och fick efter en stund betrodde Correct W.F. på utsidan. Samtidigt satt vinnaren långt ner på innerspår. Han kom ut och på upploppet kom det hästar i vida spår, längst ut hade Bastian Boom den bästa farten Ett riktigt smyglopp av Svanstedt. Han var spelad på noll procent på V86 och vinnaroddset hos ATG var 83,24. 

– Jag tänkte idag när det var 2640 meter att jag gör som jag gjort förut och hoppas att det löser sig. Det var nära hela vägen från 700 kvar att jag inte skulle få någon lucka men det gick bra och han kan ju spurta. Det här var jätteroligt, sade Kjell Svanstedt i vinnarcirkeln på Bergsåker.

Favoritfall blev det även i den första avdelningen på Solvalla (V86-2). Storfavoriten Strong Vacation ledde med flera längder på den sista bortre långsidan men i den sista svängen var han slagen och segern gick till Kosgi (e. Super Photo Kosmos) och Morgan Ivarsson som bjöd på en segergest.

– Det var väldigt roligt, jag har väntat på den här segern med denna hästen. Han har gjort väldigt många bra lopp. När det var skitig bana förstod jag att vi skulle ha chans för han går väldigt bra då. Nu börjar han slappna av och fungera och då kommer framgångarna, sade Morgan Ivarsson i Solvallas vinnarcirkel.

Rikard N Skoglund vann de två sista V86-loppen på Bergsåker. Först med Ante Lisells Perfect Dynamite (e. So Perfect) i Zoogins Lopp. Det var stenhårt i mål mot J.H Mannerheim. I loppet efter så följde Chestnut Bojje (e. Readly Express) upp sin V75-seger på Östersund med en ny vinst. Skoglund sände framåt mot ledning direkt och de var sedan aldrig hotade.

– Han är en riktigt läcker häst att köra, sade Rikard N Skoglund om Chestnut Bojje i vinnarcirkeln.

Alla kvällens resultat hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln