Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Steen Juul och Birger Jörgensen i topp

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Steen Juul infriade favoritskapet i stoklassen av Dansk Avelslöpning. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Rutinerade duon Steen Juul och Birger Jörgensen såg till att det blev favoritsegrar i båda klasserna av Dansk Avelslöpning på högervarvsbanan i Århus.

Publicerad:

I Dansk Avelslöpning för treåriga ston blev det en enkel favoritseger för Steen Juul med egentränade Heimaey (e. S.J.'s Caviar). Ekipaget fick en bra resa i tredje par utvändigt samtidigt som ledande Hella Bork fick köra 1.15,7 första 1.000. Det bet väldigt bra när Juul attackerade först i tredjespår 700 kvar och Heimaey var i spets redan i ingången till sista kurvan. Ingen kunde heller gå i närkamp över upploppet, utan det blev enkel vinst på 1.15,0a/1800 meter. Förstapriset var 82.000 danska kronor och det handlade om fjärde segern i 15:e starten. Steen Juul kunde även räkna in en andraplats för Hashtag Ostedantik (e. Great Challenger) från vinnarhålet.

I Dansk Avelslöpning för treåriga hingstar och valacker var det också 82.000 danska kronor till vinnaren. Även här blev det en favoritseger genom danske kriteriefemman Hnokki Speed (e. Wishing Stone). Birger Jörgensen placerade den Jan Friis-tränade hästen i ledningen och körde i 1.15-tempo första 1.000. Han ökade tempot i utgången av sista kurvan och vann utan problem på 1.14,6a/1800 meter. Det här var sjunde vinsten i 14:e starten och tack vare dagens fullträff kom Hnokki Speed upp i nästan en halv miljon danska kronor. Kriteriefyran Heavenly Stone (e. Wishing Stone) höll bra som tvåa från dödens medan Henri Cloc (e. Wising Stone) klarade tredjeplatsen från vinnarhålet.

ANNONS

Ämnen i artikeln