Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stefan Melander gästade Bollnäs – och vann med Chestnut Hill

I fjärde starten på svensk mark var Chestnut Hill segermogen. Stefan Melander styrde kosan mot Bollnäs och hans adept var bäst i ett försök i Norrlands Grand Prix.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Stefan Melander. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Senast Stefan Melander körde lopp utanför Solvalla var i juni förra året. Den här fredagskvällen var det dags igen då han reste till Bollnäs för att köra sin egna adept Chestnut Hill (e. Muscle Hill).

Hingsten, som gjorde fjärde starten för sin nya ägare och tränare, övertog ledningen varvet från mål och sedan var första segern i Sverige ett faktum.

Chestnut Hill öppnade första varvet efter 1.12,5 för att sedan gå undan och vinna säkert på 1.11,8a/2140 meter i ett försök i Norrlands Grand Prix, ett lopp öppet för fyraåriga hästar.

Det var i början av januari det blev officiellt att Stefan Melander köpt Chestnut Hill. Hästen tävlade framgångsrikt i USA som både två- och treåring och han kom till Sverige med 710.483 dollar på kontot. Den största segern kom i Canadian Trotting Classic för sin tidigare tränare Nifty Norman.

Fredagens seger betalade 40.000 kronor.

Svante Båths White Walker (e. Mister J.P.) har inlett tävlingskarriären på ett strålande vis. Denna kväll var treåringen ute mot kullkamraterna och han är fortsatt obesegrad efter fyra framträdanden på tävlingsbanan.

Ulf Ohlsson sände tidigt till ledningen bakom White Walker. Ekipaget öppnade varvet på 1.17,1 och höll sedan undan på 1.15,9a/2140 meter.

Även i detta lopp var förstapriset 40.000 kronor. Vilket innebär att White Walker hittills sprungit in 130.000 kronor så här långt.

ANNONS

Ämnen i artikeln