Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stefan Persson smög fram i Tingsryd

Örjan Kihlström brukar kallas för ”Gubben i lådan”, men i kväll i Tingsryd var det Stefan Persson som tog över det epitetet. Två riktiga ”smygstyrningar” stack ut på milebanan.
– Helt klart hade jag marginalerna på min sida den här gången, säger Stefan Persson.

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Stefan Persson hade marginalerna på sin sida i dubbla V64-lopp i Tingsryd. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det såg länge hopplöst ut för Stefan Persson i tredje par invändigt i V64-2 bakom Stefan Dahl-tränade Peach (e. S.J.'s Caviar). Men luckan kom i grevens tid och ekipaget hann precis passera Our Pleasure med knapp marginal. För Peach var det här första segern sedan 17 juli förra året.

– Det såg lite jobbigt ut men det brukar komma fler luckor här sista 400 än på andra banor. Hästen hann aldrig heller gå tom i mål, säger Stefan Persson i vinnarcirkeln.

Ny smygseger

Mer Stefan Persson blev det redan i V64-3 med Thomas Madsen-tränade Patrick Hangover (e. Father Patrick). Den här gången kom luckan från vinnarhålet och ledande Attitude Superb fångades in precis på mållinjen.

– Jag har kört rätt styggt med honom några gånger men nu blev det helt perfekt. Han har en fin teknik och kan nog gå en bra bit, säger Stefan Persson i vinnarcirkeln.

Johan Untersteiner motsvarade favoritskapet i V64-inledningen bakom sexårige Labyad Bros (e. Raja Mirchi). Det blev ledning från start till mål och årets första seger i fjärde starten.

– Jag trodde inte att han skulle vinna med det här löpningsförloppet eftersom hästen kändes extra taggad i värmningen. Därför ville jag egentligen inte köra i spets men han var överraskande bra, säger Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Många från spets

Samma segertaktik användes med Stens Rebell (e. Up And Quick) i V64-5. Efter att inte ha vunnit sedan första starten i år blev det nu bekvämt för fyraåringen med lite krafter kvar.

– Jag ville köra i ledningen i dag och hästen var värd den här segern. Han har blivit härdad inom V75 och det känns som att han är på rätt väg, säger Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Från spets segrade även Joakim Lövgren i V64-4 med Tidore Degato (e. Maharajah). Detta trots tuff forcering till täten och sedan tryck utvändigt mest hela loppet.

– Hon blandar och ger lite men det här var ett av de bästa loppen hittills, säger Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.
Det var också årets första fullträff i åttonde starten och detta på nya rekordet 1.11,5a/1609 meter.

Drog undan

Sofie Ericsson fick avsluta V64-omgången med Ahorsewithnoname (e. Raja Mirchi). Och visst blev det en ny spetsseger. Den här gången var det länge många längder ner till övriga fältet och jagande Kaffeåchampagne hann aldrig fram trots bra avslutning.

– Hon hade inte varit här innan och bara stack.Jag trodde inte att det här skulle gå men hon var helt grym. Det var sjukt bra, säger Sofie Ericsson i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln