Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stefan Persson till 1.000 kusksegrar

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Stefan Persson åkte hem från Jägersros vinnarcirkel efter sin 1.000:e kuskseger. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Efter en dubbelseger i kväll på Jägersro tog sig Stefan Persson in i den celebra Tusenklubben.
– Klart att det här är skoj, speciellt som det kan gå lite troll i sådant här, kommenterade jubilaren.

Publicerad:

Stefan Persson kom till start i kväll med 998 kusksegrar och tre uppsittningar på förhand. Han blev dock även uppsatt på Wolfgang Nimczyk-tränasde duon Chic Bi (lopp 2) och Emilion (V64-3). Hur det gick? Jo, Persson satte dit båda de tyska hästarna och hade säkrat inträdet i tusenklubben redan efter sex lopp.
– Emilion har tidigare haft ett gott rykte, men sedan har det strulat lite. Nu var han tillbaka i fint skick och vi vann väldigt enkelt, berättade Stefan Persson, som inledde sin travkarriär på Axevalla.

Det var också där han tog sin första kuskseger med stoet Betcha (född 1988 e. Why Not) för 30-talet år sedan.
– Det har tagit lite tid att nå 1.000 segrar, men det är klart att det känns bra nu. Vi var tre bröder som höll på tidigare, men den yngsta har slutat. Jag och Håkan kämpar dock på och jag har nu varit aktiv längre i Halmstad än på Axevalla.

Vilken är den allra största segern hittills i karriären?
– Den är den med Darling Mearas i Oaks som jag tränade själv. Den vinsten slår ut allt annat.

Några andra stora höjdpunkter?
– Vi hade mycket roligt även med Bring Me Luck U.S. Sedan kommer jag också ihåg en SM-dag på Åby 2001 lite extra eftersom jag själv vann Lärlings-SM. Det var förstås bra, men bara en stund senare slog Håkan (brodern Håkan K Persson) till i stora SM bakom Eric Trot.

Stefan Persson avslutade intervjun i Jägersros vinnarcirkel i skämtsamt ton om den närmaste framtiden. Detta med anledningen av att han är en av de catchdrivers som tagit upp det här med nya uppsittningsavgifter.
– Ja, vi får väl se om jag får köra några fler lopp efter den 1 februari...

Bland övriga stora segrar för Stefan Persson kan nämnas EM för ston med Darling Mearas (2018). Dessutom som kusk bakom Eagle Eye Sherry I Oaks samt med Globalizer i korta E3-finalen (båda 2020). Stefan slutade också tvåa i Stochampionatet med Darling Mearas (2017).

ANNONS

Ämnen i artikeln