Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stenson tog karriärens andra seger

Stenson var nyttig som treåring men hade en del stolpe ut.
En träningsvinter till tycks ha utvecklat honom på rätt sätt – i kväll togs första årssegern.
– Han är mycket tyngre nu och har mer muskler, säger Thomas Uhrberg.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:

Stenson (e. Make it Happen) hamnade i ett av de tuffaste Kriterieförsöken som någonsin har körts (Henry Flyer Sisu, Hell Bent For Am, Selected News och Mister Hercules) och kunde inte klå dem. Därefter matchades han i V75-sammanhang med en andraplats som främsta resultat.

Fyraåringen verkar ha utvecklats över vintern och i kväll vann han mycket enkelt. I ett märkligt lopp med en hårddragande ledare låg Uhrberg lugn där bakom och när han gav anfallsorder kopplade hästen omgående grepp och försvann undan på 1.13,9/2 660 meter.

– Det fanns ingen anledning att gå med i ledaren tempo till att börja med, det kändes lite överpaceat. Insatsen var rätt bra alltså, med sällskap hade han nog kunnat putsa tiden ytterligare, han är ganska sällskapssjuk, säger Thomas Uhrberg.

– Jag försökte köra lugnt med honom i fjol när han mötte bra hästar med förhoppningen om att han utvecklar kroppen till i år. Peppar, peppar så känns det som att han gjort det nu också. Han är mycket tyngre och har mer muskler.

Planen framöver?

– Några likande lopp eller fyraåringslopp. Sprintermästaren blir det inte, Breeders’ Crown kan däremot vara aktuellt.  

Uhrberg vann även med en annan fyraåring: USA-födde Zapaca U.S. (e. Father Patrick) som tränas av Helena Burman. Även där blev det bra fart (1.10,9 på varvet – medeldistans!) och Thomas kunde gotta sig i kön.

– I dag gick det min väg i loppen. En stark häst som står väldigt bra inne på pengarna i nuläget.

Här hittar du alla vinnare och fullständiga resultat från Åby.

FAKTA

Thomas Uhrberg som uppfödare

Thomas Uhrberg äger modern till Stenson – Music La Marc – och döper avkommorna efter samma tema: Golf. I syskonskaran finns: Teetime, Blue Tee, Mulligan, Hio, Stenson, Dogleg, Hickory och Mcllroy.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln