Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnblomster besegrade Tangen Haap

Foto: SOPHIE NYBLOM
Mats E Djuse och Stjärnblomster spurtade hem Steggbest Minne (V75-2) i Skellefteå. Foto: SOPHIE NYBLOM

Det var stenhårt i mål och det handlade om ett lopp med starka prestationer och även taktiska finesser. Stjärnblomsters fantastiska snabbhet avgjorde mot storfavoriten Tangen Haap i Steggbests Minne (V75-2).
– Jag tror inte det finns många som är snabbare över 200 meter, konstaterade segerkusken Mats E Djuse.

Publicerad:

Jan-Olov Persson-tränade Stjärnblomster (e. B.W.Modde) kom till start med en färsk seger från Sto-SM. Men den här gången var det ännu svårare motstånd med Tangen Haap i spetsen. Så hur gör man då? Jo, spetsar och sedan släpper till storfavoriten 500 meter från mål...

– Jag tänkte till att börja med att vi måste släppa för att kunna bli tvåa, men det samma gällde förstås också för att ha en chans att vinna. Jag är faktiskt helt skakis nu, det skulle ju vara omöjligt att slå Tangen Haap. Så nu känns det verkligen otroligt bra, sade Mats E Djuse.

Erik Adielsson var självkritisk när han kommenterade sitt taktiska vägval 500 kvar.

– Så här i efterhand skulle jag fortsatt att köra vidare istället för att ta upp när vi kom till spets. Samtidigt hade Tangen Haap gått en vass repa och jag ville gärna låta honom vila en bit. Men nu åkte vi dit mot en häst som var snabbare en kort bit istället. Ibland gör man fel.

På stallbacken var inte Tangens Haaps tränare Björn Karlsson allt för nedslagen.

– Det kan jag inte vara. Tangen Haap gjorde ett jättebra lopp och såg fantastiskt fin ut.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln