Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnblomster vann Sto-SM

Foto: null
Stjärnblomster vann Sto-SM enkelt.

Stjärnblomster står i en klass för sig bland Sveriges kallblodsston.
I dag vann hon Sto-SM på Hagmyren i överlägsen stil.
– Det är en fantastisk märr på alla sätt och vis, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Stjärnblomster (e. B.W.Modde) startade från innerspår bakom bilen och såg inte ut att kunna försvara ledningen. Örjan Kihlström tog därmed i högertömmen omgående. Då galopperade Pyckolina som öppnade snabbt utifrån och storfavoriten tog därmed hand om täten. Knutrappa fick rygg på storfavoriten och Hulte Annika travade först utvändigt.

Örjan Kihlström dikterade tempot i ledningen och ekipaget kom till varvet efter 1.25,2. När Stjärnblomster ökade takten förmådde inte övriga att följa. Hon vann överlägset på tiden 1.24,6a/2.140 meter Detta var andra raka titeln i Sto-SM. Förstapriset var 250.000 kronor.

– Hon är fantastisk och är väl lite i en egen division bland stona. Det är en fantastisk märr på alla sätt och vis och väldigt trevlig att köra, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

“Vingen går upp så högt”

Kihlström kommenterade även situationen i starten där Stjärnblomster lyftes ut hastigt i andraspår, och det faktum att hästen såg ut att kunna springa under vingen i starten.

– Hon är kvick i fötterna och säker på benen så det gick bra. Ett litet bekymmer med henne är att vingen går upp så väldigt högt, den försvinner helt och hållet egentligen, hon skulle kunna springa under den.

Knutrappa följde till andraplatsen och Forspärla spurtade in som tre. Stjärnblomster har vunnit 23 av karriärens 42 lopp och tjänat över 2,7 miljoner kronor. Hon tränas av Jan-Olov Persson som vann Sto-SM för fjärde gången.

ANNONS

Ämnen i artikeln