Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stoletheshow kontrade till seger

Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Stoletheshow ordnade en ny storseger i Ulf Thoresen Grand International. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Årets upplaga av Ulf Thoresen Grand International blev händelserik. Officer Stephen kopplade grepp in på upploppet – men Stoletheshow kontrade den sista biten och var först.

Publicerad:

Frode Hamre agerade distinkt bakom Stoletheshow (e. Dream Vacation) från början när grupp I-loppet Ulf Thoresen Grand International avgjordes på Hamres hemmabana Jarlsberg. Den sjuårige hingsten höll ledningen från början men tvingades öppna första 500 meterna efter 1.08,8 med Bepi Bi utvändigt om sig.

Tempot var högt uppskruvat hela vägen och kilometern passerades efter 1.10,5. När Bepi Bi tröttnade halvvarvet från mål uppenbarade sig luckan från rygg på ledaren för Officer Stephen.

Han utmanade Stoletheshow genom slutsvängen och i utgången av sista sväng var han främst. Stoletheshow återkom dock – han kontrade till seger på 1.10,8a/2100 meter.

Senast var Stoletheshow bäst i Oslo Grand Prix. En seger han följde upp med att vara starkast i Ulf Thoresen Grand International. En seger värd 700.000 norska kronor.

– Jag är väldigt imponerad av den här hästen. Han har funnit en form som jag inte trodde var möjlig. Det mesta är sagt om honom efter segern senast. Men det här är också en seger jag värderar väldigt högt. Det betyder väldigt mycket för mig att vinna minnesloppet av Ulf Thoresen. Han var en fantastisk person, sade Frode Hamre till Kanal 75.

Officer Stephen höll övertygande till andrapriset medan Joakim Lövgrens Oscar L.A. avslutade plusbetonat till tredjeplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln