Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stoletheshow vann Oslo Grand Prix

Foto: HESTEGUIDEN .
Stoletheshow och Frode Hamre. Foto: HESTEGUIDEN .

Frode Hamre hade en känsla av att han kanske skulle kunna nå ledningen i Oslo Grand Prix.
När den blev verklighet var Stoletheshow överlägsen.
– Jag kände en härlig känsla som jag unnar alla som håller på med trav, sade Hamre till TV12.

Publicerad:

Ettan och tvåan i mål hade olika öden från start i det norska storloppet. Stoletheshow (e. Dream Vacation) flög till ledningen på ett par steg. Samtidigt kastade sig San Moteur i galopp.

Då hade Frode Hamre loppet i sin hand. Konkurrenterna försökte haka på Stoletheshow genom slutsvängen men när tränaren tryckte på gasen stack hästen undan och lät övriga göra upp om andrapriset. Stoletheshow vann på 1.10,4a/2100 meter. 

– Han kändes så stark och fin och jag hade några längder i sista sväng. Jag kände mig ganska trygg över att det skulle kunna gå vägen, sade Hamre till TV12 efter segern.

När den var ett faktum berättade tränaren om betydelsen:

– Att vinna Oslo Grand Prix är det absolut största för mig under mina år som aktiv inom travet. Det är det största loppet i Norge och jag känner mig stolt, inte minst över hästen.

– Han är otroligt fin. Bra teknik, snabb från start och reglerbar på alla sätt. En sådan häst vi kuskar drömmer om att köra.

Förstapriset i Oslo Grand Prix är 1.200.000 norska kronor.

Tapper tvåa

San Moteur tappade mycket mark vid startgaloppen. Ändå var det han som via en spårsnål resa kunde spurta in som tvåa tillsammans med Björn Goop.

– Fantastiskt. Vi körde med bakom och sedan spurtade han jättebra. Han gjorde ett fantastiskt lopp efter galoppen, men surt att han galopperade. Han har sin akilleshäl från start, sade Björn Goop till TV12.

Tredjeplatsen gick till Geir Vegard Gundersens Cicero T.G. 

För blågul del hade Upstate Face ingen bra dag i rygg på vinnaren. Hästen utgick efter att ha tappat stilen i slutskedet av loppet. Admiral As släpade som sista häst och avslutade starkt som femma i mål efter en slutsväng i spåren.

ANNONS

Ämnen i artikeln