Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stor glädje efter Balotellis seger

Stor glädje på Bergsåker - och en minst sagt talangfull treåring visade upp sig på Solvalla. Så kan onsdagskvällen med V86 sammanfattas.

Publicerad:
Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Balotelli Crown tillsammans med Susanne H Osterling spurtade till seger. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

Efter den sjunde avdelningen var glädjen total på Bergsåkers stallbacke. Detta efter att Lina Tallbergers Balotelli Crown segrat tillsammans med Susanne H Osterling. Balotelli Crown ligger tränare Lina Tallberger varmt om hjärtat, inte minst eftersom hon ägt hästen sedan han var 1,5 år gammal. Nu som sjuåring tog han karriärens kanske största seger så här långt. 60.000 kronor var vinsten värd - och efter att ha varit ute i tuffa gäng och gjort det bra på sistone var det nu dags att också vinna ett lopp med lite högre prispengar. 1.13,8/2.140 meter skrevs segertiden till - och Balotelli Crown kan nu skryta med att ha travat i de sju senaste starterna. En bedrift i sig för en häst som inledde 2020 med att galoppera i sju av årets tio första starter.

– Tårarna kom efter mållinjen, gud vad jag jobbade in honom. Han var så laddad i dag, men Susanne körde grymt. Han är helt underbar den här hästen, jag är så stolt över honom, berättade Tallberger efteråt.

Lina Tallberger har tio hästar på sin träningslista, däribland då Balotelli Crown. Förutom sin egenägde sjuåring efter The Liquidator har hon även montéspecialisten Myrsjös Ruter Ess - men också franske Bellinissimo som är ny i stallet. Hästen debuterar i nya regin på fredag. Bellinissimo är en nioårig fransk häst som tjänat nästan tre miljoner kronor.

Imponerande insats av treåring

Om största glädjen kanske fanns hos kretsen kring Balotelli Crown var kanske den sportsliga höjdpunkten den avslutande avdelningen där många fina treåringar gjorde upp på Solvalla. Fredrik Linder ser ut att ha någonting alldeles extra i Hemisphere. Tillsammans med Örjan Kihlström avgjorde amerikanskfödde treåringen på knappt, men säkert sätt, efter fin resa. 1.12,7a/2.140 meter innebär nytt prydligt rekord för valacken efter Father Patrick. Vinsten var Hemispheres femte i karriärens elfte start.

– Han har inte jättemycket lopp att välja på i och med att han är utlandsfödd och var därför uppanmäld i dag. Allt ska ju klaffa sådana här gånger, även om vi vet att det är en jättebra häst. Det är bara tacka och ta emot att vi får ha en så här fin häst i träning även om vi självklart är tacksamma över alla hästar vi har. När man sitter och kör den här hästen är det klart man känner att det är någonting alldeles extra, sade Magdalena Eriksson efter loppet, sambo till Fredrik Linder.

I övrigt...
...var Tangen Haap ute och visade upp sig igen. När Månprinsen A.M. är borta från tävlingsbanan får Björn Karlssons travare anses vara kallblodskungen i Sverige. Trots att han fick gå utvändigt om ledaren under vägen var det aldrig något snack om vart segern skulle gå. Tangen Haap såg i det närmaste ut att leka hem Paul Oscarssons Minneslopp med 60.000 kronor i förstapris på tiden 1.21,9/1.640 meter. Därmed var också tredje raka segern ett faktum.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS