Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stormyrans Erkki tog sin första seger

Diskad i karriärens två första starter. Lekande lätt seger i den tredje.
Nu hoppas Oskar Kylin Blom att treårige Stormyrans Erkki är på rätt väg.
– Då har han potential att hävda sig mot de bästa i kullen nästa år, säger Gävletränaren.

Publicerad:

Fredagens tävlingar i Bollnäs avslutades med ett lopp för orutinerade kallblod. Oskar Kylin Blom spetsade från springspår med Stormyrans Erkki (e. Järvsö Björn) som genast fick sällskap i täten av Birk Matrona.

På slutrundan skakade Stormyrans Erkki av sig den utvändige konkurrenten och kom i mål på 1.31,4/1640 meter i sin första felfria start. Fem längder före tvåan i mål.

– Han vann på ett enkelt vis och på en bra. Det blev tätt mellan kvalet och det här loppet. Jag hoppas att han ska gå framåt av det, säger Oskar Kylin Blom.

Stormyrans Erkki rönte uppmärksamhet när han kvalade på 1.34,7 förra året. Den näst snabbaste tiden genom tiderna av en svensk tvååring.

Tävlingskarriären inleddes i galopp, men nu kom alltså en efterlängtad seger.

– Roligt för ”Sisso” (ägaren och uppfödaren Sigurjòn Einarsson, reds.anm.) som har haft tålamod. Hästen har växt mycket och inte orkat med sig själv. Han var tung i framaktionen mot slutet även den här gången, men det känns som att vi är på rätt väg. Det finns väldigt mycket grundkapacitet i honom  och tar vi det piano kan det bli riktigt bra. Nu ska vi leta efter ett nytt lopp om några veckor och hoppas att han utvecklas undan för undan, säger Oskar Kylin Blom. 

Det kördes kallblodslopp även inom V64-spelet. Närmast bestämt ett försök till Dubbelcupen där Tangen Frikk (e. Mörtvedt Jerkeld) höll undan för Tekno Jerven som startade 20 meter bakom. Segertiden skrevs till 1.24,2/2660 meter för Öysteins Tjomslands häst.

ANNONS