Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger för Åke Svanstedt på Meadowlands

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Bond och Åke Svanstedt vinner finalen i Kindergarten Series. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Under natten till söndag avgjordes två finaler i Kindergarten Series på Meadowlands. Båda loppen för tvååringar. I stofinalen blev det svensk seger genom Åke Svanstedt och Bond.

Publicerad:

Trots att Bond (e. Southwind Frank) startade längst ut bakom vingen flög han till ledningen. Svanstedt valde sedan att släppa ledningen till Yannick Gingras och Mambacita men kort senare tog Bond över igen.

Över upploppet utmanades hon av Heart On Fire som spurtade bra, Bond höll undan med knapp marginal på 1.10,0a/1.609 meter.

Förstapriset var 139.645 dollar. Detta var hästens sjätte seger i åttonde starten.

– Den här hästen är bra. Jag hade en känsla innan för att hon var snabb, men jag har aldrig kört så här fort med henne. Hon blev trött på upploppet men hon kämpade och ville verkligen vinna, säger Åke Svanstedt enligt US Trotting.

I finalen för hingstar och valacker blev det inga svenska framgångar. Här gick segern till Nole Daley-tränade Volume Eight (e. Chapter Seven) som kom till ledningen efter halva loppet och vann enkelt på 1.09,6a/1609 meter. Andrew Mccarthy satt i sulkyn och segern var värd 134.090 dollar.

Seger för Jonas Czernyson

Svenske Jonas Czernyson fick med sig en tränarseger från Meadowlands. Fyraårige Speed Away (e. Father Patrick) spurtade till seger på 1.10,6a/1609 meter. Dexter Dunn körde och förstapriset var 6.250 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln