Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger för Nancy Takter på Meadowlands

Foto: Chris Tully
Pretender (Arkivbild) var bäst i finalen av New York Classic på Meadowlands. Foto: Chris Tully

I natt blev det flera svenska framgångar på Meadowlands. Den största segern kom genom Nancy Takters Pretender som vann finalen i New York Classic för treåriga hingstar och valacker.

Publicerad:

Endast fyra hästar fanns med i loppet, Pretender (e. Muscle Hill), King Of The North, Periculum och Temporal Hanover. De två sistnämnda tränas av Marcus Melander

King Of The North travade i ledningen med Pretender i rygg. I ingången till sista sväng var denne uppe på utsidan. Han kopplade ett tidigt grepp på ledaren och höll i från sig övriga till seger. Tiden blev 1.09,2a/1.609 meter. Temporal Hanover spurtade till andraplatsen men kunde aldrig gå i riktig närkamp med vinnaren.

I sulkyn satt Andrew McCarthy och förstapriset var 137.500 dollar, Detta var Pretenders fjärde årsseger på tolv starter. Den första sedan i slutet av maj.

I finalen av New York Classic för treåriga ston gick segern till Oaks-vinnaren Fashion Schooner (e. Walner). Mitt i loppet tog hon över ledningen och från den positionen blev det seger. Åke Svanstedts Jiggy Jog flög fram den sista biten och var slagen med liten marginal. Vinnaren tränas av Jim Campbell och kördes av Tim Tetrick. Även här var förstapriset 137.500 dollar och segertiden blev 1.08,6a/1.609 meter.

Dubbel för Marcus Melander

Det kördes även så kallade B-finaler i New York Classic med lägre prissummor. Här blev det en svensk triumf genom Marcus Melanders treåriga sto Peyton Hanover (e. Muscle Hill).

När de svängde in på upploppet satt hon en bit bak men via en ettrig spurt blev det seger på tiden 1.09,6a/1.609 meter. Brian Sears skötte tömföringen och förstapriset var 50.000 dollar.

Firma Melander/Sears kunde räkna in en ytterligare seger. Nu med tvåårige Secret Volo (e. Walner) som kom till ledningen och tog första segern i sjätte starten. Hon belönades med 6.750 dollar och tiden blev 1.13,2a/1.609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln