Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger i Danmark för Jörgen Sjunnesson

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Jörgen Sjunnesson gjorde segergest och kastade pisken till publiken efter storsegern i Århus. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Jörgen Sjunnesson tog en av sina största kusksegrar på länge när han i eftermiddag spurtade till seger i Jydsk 4-årings Grand Prix i Århus med Steen Juul-tränade Gasolin.
– Jag är så väldigt glad. Det är lite svårt att ta in och samla tankarna, sade Sjunnesson.

Publicerad:

Steen Juul valde själv att köra Geert (e. Great Challenger) och överlät fjolårets kriterietrea Gasolin (e. Ens Snapshot) till Jörgen Sjunnesson. Hästen var tvåa i sitt försök för Juul, men det såg inte ut att bli någon tätplacering i finalen. Jörgen Sjunnesson hade inte heller någon segerkänsla halvvarvet från mål, snarare tvärtom.

– Med 400 kvar till mål fokuserade jag på att köra felfritt och sedan hoppas på sista pengarna. Inne på upploppet började dock hästarna där framme tröttna samtidigt som Gasolin levererade en fantastisk slutspeed. Det kändes som att han gick dubbelt så snabbt som övriga, berättade Jörgen Sjunnesson i vinnarcirkeln.

Storfavoriten Garfield (e. S.J.'s Caviar) fick gå en speed för att komma till spets för Jeppe Juel. Ekipaget fick sedan rejäl press på sista bortre långsidan av Gautut Gardenia (e. Racer Bourbon) men svarade för att sedan galoppera bort sig i sista kurvan. Det gjorde även Gautut Gardenia medan istället Rene Jonassen såg ut att kunna knipa segern från tredje ytter med egentränade Gison (e. Gigant Neo). Men han fick nöja sig med andraplatsen när Gasolin kom flygande till slut.

– Jag har fått vara med lite i processen inför den här finalen med lite balans och sådan, men när det blev skarpt läge var det mäster Juul som fixade till de sista detlajerna. Det är dock inte bara ett nytt huvudlag som ligger bakom segern, utan många olika saker, fortsatte Jörgen Sjunnesson.

Segertiden skrevs till långsamma 1.16,1a/2360 meter och förstapriset var 310.500 danska kronor. Det här var Steen Juuls fjärde raka seger som tränare i Jydsk 4-åring Grand Prix! Det handlade också om den första svenska kusksegern i loppet sedan Staffan Nilsson vann med egentränade I'm A Photo 2005.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln