Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger i Kanada för Per Engblom

Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD
Per Engblom skar guld i Kanada. Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD

Det finns stora pengar att köra om för passgångare i Nordamerika. I går slog Per Engblom till med en dubbelseger på Flamboro Downs i Kanada som inbringade hela 1,5 miljoner kronor.

Publicerad:

Det var fyraårige Huntinthelastdolar (e. Huntsville) som vann med en knapp längd från ledningen i Charles Juravinski Memorial Cup för Yannick Gingras på 1.08,4a/1609 meter. Dessutom spurtade stallkamraten All In Class (e. Heston Blue Chip) in som tvåa. Sammanlagt inbringade den dubbeln cirka 1,5 miljoner kronor!

USA-segrar

I USA blev det också svenska framgångar under söndagen. På Pocono Downs kunde Marcus Melander glädja sig över en tränarseger med Security Protected (e. Father Patrick) i ett försök av Pennsylvania All-Stars för treåriga hingstar och valacker. Tim Tetrick spurtade till seger med en halv längd på 1.10,2a/1609 meter och den var värd 15.000 dollar.

Åke Svanstedt ordnade en prydlig dubbelseger som tränare på Harrah's Philadelphia i Chester. Han vann själv med treårige Southwind Banshee (e. Muscle Hill) från ledningen medan frun Sarah Svanstedt slutade tvåa med Sister Diane (e. Walner). Förstapriset var 6.000 dollar.

Nancy Takter räknade också in en passgångarvinst genom treårige Total Stranger (e. Bettor`s Delight) på samma bana. Den gav 6.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln