Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storskrällen Viscarda Jet vann Premio Royal Mares

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Jättefavoriten Akela Pal Ferm fick ledningen - men efter tuff öppning på regntung bana tröt krafterna till slut.

Publicerad:

Grupp I-loppet Premio Royal Mares avgjordes i Neapel under onsdagseftermiddagen. Där såg segern länge ut att gå till 1.49-spelade Akela Pal Ferm, tränad av Gennaro Casillo, men efter att ha gått i ledningen i tufft tempo i regnet som Napoli bjöd på dagen till ära, blev det för tufft.

Istället var det sjuåriga stoet Viscarda Jet som tog hem segern efter att ha suttit i fjärde invändigt under vägen. Crescenzo Maione var det som körde hästen som tränas av Gaetano Somma. 

Pine Chip-dottern spurtade starkast av samtliga och vann på tiden 1.11,9/1600 meter. Det var Viscarda Jets första seger för året, men den åttonde pallplaceringen på 15 starter. 

39.100 euro var vinsten värd.

Akela Pal Ferm (e. Maharajah) slutade tvåa, trea blev Alessandro Gocciadoros Allegra Gifont (e. Maharajah) som höll tappert efter att ha hängt i tredjespår större delen av loppet. Billie de Montfort snabbstartade och fick gå utvändigt om ledaren hela vägen, men tröttnade något till slut och inkom som fyra.

Stora tvååringslopp avgjordes också

Förutom storloppet för ston kördes även två högt doterade tvååringslopp under tävlingsdagen. 

I stoloppet Premio Ilaria Jet vann Philippe Allaires Diletta Axe (e. Muscle Hill), körd av Andrea Guzzinati. 

Stoet är fortsatt obesegrad efter fyra starter och vann på 1.17,1a/2100 meter, för insatsen inkasserade kretsen kring hästen 64.124 euro.

Nuncioavkomma bäst

I hingstarna och valackernas lopp kom det att bli favoritseger genom Denzel Treb. Massimo Compagno tränar, Cesare Ferranti körde till seger. 

Det var hästens sjunde seger på lika många starter och vinnartiden landade på 1.14,7a/2100 meter. Precis som i stonas avdelning var det 64.124 euro till vinnaren.

Denzel Treb är efter Stefan Melanders Nuncio och det var hästens andra grupp I-seger. Den tidigare togs i november då han vann Premio Anact Maschile i Rom.

Denzel Treb är undan Farsalo Egral, vilken även är mor till elitloppsvinnaren Ringostarr Treb.

ANNONS

Ämnen i artikeln