Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storslam för Daniel Redén då Xanthis Harvey vann Svenskt Travkriterium

Foto: TR BILD
Xanthis Harvey och Örjan Kihlström vann Svenskt Travkriterium 2022. Foto: TR BILD

När förhandsfavoriterna Bedazzled Sox och Following galopperade direkt från start blev Svenskt Travkriterium rumphugget.
Det kom att bli storslam för Daniel Redén som tog beslag på samtliga pallplaceringar.

Publicerad:

Daniel Redén hade numerärt övertag i Svenskt Travkriterium 2022. Fyra hästar hade han till start – och det kom att bli fullständig jackpot för Solvallatränarens del. 

Redan från start kom man att koppla greppet om loppet då hans Ante la Roque satt i ledningen, Bengan i rygg ledaren, Greensboro Zet i dödens – och Xanthis Harvey i andra utvändigt. 

Det samtidigt som loppets favorit Bedazzled Sox och andrahandsfavorit Following galopperade bakom bilen.

Med 1300 meter från mål attackerade Örjan Kihlström med en mycket laddad Xanthis Harvey från andra utvändigt och landade utvändigt om ledande Ante la Roque.

In mot upploppet såg Örjan Kihlström mycket nöjd ut – och när han bad om det där lilla extra från sin häst stegade han undan till säker seger på tiden 1.12,9a/2640 meter.

Det var Xanthis Harveys fjärde seger i sjunde starten. Hästen har aldrig slutat sämre än tvåa i karriären.

– Det blev en konstig inledning på loppet med en del galopper, men det behöver vi inte be om ursäkt för, hästen gick fantastiskt bra. Daniel har haft höga tankar från början och hästen har också visat väldeliga fartresurser. Inför ett sådant här lopp hoppas man givetvis att hästen ska ha en bra dag – och det hade han. Det finns vissa likheter med Propulsion – och bara det att det är en som till just Proppen gör att det känns lite extra. Helt otroligt, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Foto: TR BILD
Daniel Redén, Xanthis Harvey och Örjan Kihlström. Foto: TR BILD

Daniel Redén var mycket, mycket rörd efteråt efter att Xanthis Harvey nått mållinjen som etta. Mindre blev inte känslorna när han dessutom fick reda på att hans hästar slutat etta, tvåa (Bengan) och trea (Ante la Roque).

– Det finns en gid, det måste finnas någonting, sade Daniel Redén till V75 Direkt och utvecklade i Solvallas vinnarcirkel.

– Han påminner så mycket om pappan. Att det är en son till Propulsion gör att det känns i hjärtat. Känslomässigt är det min största seger till hundra procent. Hemma i träningen rultade och for han på lätta banor, men i sanden i det närmaste mördade han hästarna han tränade med. Om huvudet ramlar ner på den här så blir det väldigt bra. Men han är fortfarande valpig och speciell.

Xanthis Harvey är broder till trefaldige miljonären Tell Me No Lies och miljonärsduon Ready For More och Xanthis Delicious. Mamman B.Glorious tjänade själv 193.965 kronor under sin tävlingskarriär.

ANNONS

Ämnen i artikeln