Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storslam för Fabrice Souloy i Prix de Bourgogne

Foto: JEAN-LUC LAMAERE
Gu d'Heripre vann årets upplaga av Prix de Bourgogne. Foto: JEAN-LUC LAMAERE

Prix de Bourgogne 2023 är kört.
Det blev storslam för den i Norden utestängde Fabrice Souloy.
Hans Gu d’Heripre vann och Ampia Mede SM blev trea.

Publicerad:

Prix de Bourgogne, b-loppet över 2100 meter, kördes under söndagen i Paris. 

Det kom att bli en fartfylld historia då elitloppsvinnaren Hohneck ångade på i tufft tempo i ledningen med 1.05,3 första 600 meterna som sedan blev 1.08 första 1.100 meterna. 

Med 650 meter från mål övertog Horsy Dream ledningen, men fick direkt Gu d’Heripre på utsidan. Över upploppet var det Gu d’Heripre som visade sig starkast och vann på säkert sätt för Francois Lagadeuc. Det var hästens första seger sedan 11 juni 2022 och tredjeplatsen i Prix du Bourbonnais bakom San Moteur i hästens senaste start visade sig inte vara någon tillfällighet.

– Han är en riktig stjärna när han är fräsch och det var han i dag. I sista kurvan joggade han bara utvändigt om Horsy Dream. Förra gången var han bra, men han var ännu bättre i dag. Han gick även med skor i dag, men över 2100 meter är det inte lika utslagsgivande som över längre distanser. Jag är verkligen lyckligt lottad som får sitta upp bakom en sådan här häst. Magnifik, säger Lagadeuc till Equidia.

Övriga pallplatser till två ston

Tvåa slutade stoet Emeraude de Bais för Matthieu Abrivard efter att man fått gå utan rygg i spåren sista 500 meterna, trea blev även det ett sto. Franck Nivard styrde Ampia Mede SM till bronspengen efter resa i tredje invändigt.

I och med det blev det både seger och ett tredjepris för Fabrice Souloy som sedan 2018 avtjänar en tio år lång avstängning i Norden för dopingbrott.

– Gu d'Heripre går direkt till Prix d'Amérique nu, säger Souloy till Equidia.

Vinsten var värd 54.000 euro och togs på 1.10,0a/2100 meter.

För Daniel Redéns svenskhopp Hail Mary blev allting fel. Tillsammans med Örjan Kihlström blev hästen hängandes i tredjespår i det ursinniga utgångstempot, innan man till sist kom ner som etta i andraspår. Strax senare visade däremot hästen trötthetstecken och dalade genom fältet med 500 meter från mål. 

Även elitloppsvinnaren Hohneck stumnade och slutade oplacerad.

Björn Goops Moni Viking ströks ur loppet under lördagen då hästen hostat efter en joggingrunda. Det kom däremot att bli seger ändå för Björn Goop under Prix de Bourgogne-dagen på Vincennes. 

Det då han satte dit kollega Jean-Michel Bazires Jackman i ett lopp för fyraåriga hästar. Sonen till Doberman vann ett lopp med 20.700 euro i förstapris.

ANNONS

Ämnen i artikeln