Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stovinnare för Petri Salmela och Svante Båth i auktionsloppen

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Det var glada miner på tränaren Petri Salmela och kusken Ulf Ohlsson efter att tvååriga stoet Joy Sisu vunnit det ena av två auktionslopp i kväll på Solvalla. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

ASVT Trottex auktionslopp för tvååringar med blandade hingstar och ston avverkades före V86-spelet på Solvalla. Det blev vinster för två ston, tränade av Petri Salmela och Svante Båth.

Publicerad:

Det var i det andra auktionsloppet (lopp 3) som Petri Salmela kunde stå och njuta från sidan när hans tvååriga sto Joy Sisu (e. Brillantissime) tog första segern i tredje starten. Detta efter snabb start till spets och långsamma 1.19,9 första 1500 för Ulf Ohlsson. Den sistnämnde packade sedan fältet och körde ifrån sista 100 till vinst på 1.18,7a/2140 meter. Förstapriset var 200.000 kronor.

– Joy Sisu har gjort allt rätt hittills och har fått en fin början på karriären. Hon är inte trimmad något speciellt men förfogar över många fina egenskaper. Det är en riktigt cool och klok tjej, sade Petri Salmela i Solvallas vinnarcirkel, som även är delägare i hästen.

Ulf Ohlsson kände sig också belåten:

– Det var förstås bra för oss att det gick så långsamt första 1500. Hästen är snabb i benen och känns mera rutinerad än de tre starter hon gjort.

I det första auktionsloppet (lopp 1) fick Kim Moberg chansen bakom Svante Båth-tränade tvåårsstoet M.T.Sollentuna (e. Quie Easy U.S.). Ekipaget hamnade i andra par utvändigt och Kim Moberg svarade attack i tredjespår halvvarvet från mål. Hon fångade sedan in ledande Jackandjones Sisu och vann säkert på 1.16,2a/2140 meter. Förstapriset var 200.000 kronor.

– Det kändes hur bra som helst. Den här hästen är så trevlig, som att köra en säker sjuåring, sade Kim Moberg i Solvallas vinnarcirkel.

Svante Båth köper inte så många hästar på auktion och därför borde han inte ha så stor chans att vinna ASVT Trottex auktionslopp. Men nu har det hänt två år i rad. I fjol vann Erik Adielsson klassen för tvååriga hingstar och valacker med Manual Flight (e. Scarlet Knight). M.T.Sollentuna ropades in på Kriterieauktionen förra året för 80.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln