Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Styrkeuppvisning av Darlene Hanover

Foto: Lisa Photo
Darlene Hanover glänste med Andrew McCarthy i Jim Doherty Memorial för tvååriga ston. Foto: Lisa Photo

Brett Bittles Darlene Hanover var bara bäst i Jim Doherty Memorial. Trots en tung resa i dödens var Chapter Seven-dottern starkast till slut och segern blev ohotad på 1.11,6a/1609 meter. Per Engbloms Material Girl spurtade fint till andraplatsen före Marcus Melanders Ineffable.

Publicerad:

Jim Doherty Memorial för tvååriga ston innehöll hela sex svensktränade finalister, men ingen av de blågula hoppen skulle ha något att sätta emot Darlene Hanover (e. Chapter Seven) som mer eller mindre var i en klass för sig. I uttagningsloppet avgjorde Darlene Hanover med en vass spurt och till finalen tog hon fram ett annat segervapen i arsenalen, en imponerande styrka.
– Med tanke på hur loppet blev är jag glad att hon vann. Första halvan av loppet behövde jag inte bruka henne för fullt och jag höll mest i henne till början av upploppet. Sedan gjorde hon det bra. Jag trodde på förhand att jag hade den bästa hästen i fältet och det visade sig vara rätt, sa segerkusken Andrew McCarthy i vinnarcirkeln på Meadowlands efteråt.

Inledningsvis kom det annars handla om de svensktränade hästarna. Lukas Wallins May Karp höll enkelt upp innerspåret med Dexter Dunn och ekipaget fick snabbt svenskfödda Ixia Maculata över sig, som i sin tur släppte till Wallins försöksvinnare Mazzarati med Scott Zeron. Första 400 meterna gick via snabba 1.07,4 och i nästa skede avancerade Per Engbloms Altar framåt, men denne galopperade vilket gav Darlene Hanover och Andrew McCarthy dödens. Det skulle dock inte spela någon roll.

Halvvarvet avverkades på 1.10,4 och i sista sväng började Darlene Hanover massera ledaren. In på upploppet var greppet kopplat och ingen kunde haka på Darlene Hanover som  drog undan till en ohotad seger på 1.11,6a/1609 meter.

Några längder bakom fullföljde Per Engbloms Material Girl (e. Muscle Hill) fint till andraplatsen på 1.12,0 efter en resa i tredje utvändigt. Marcus Melanders Ineffable (e. Cantab Hall) tog hand om tredjeplatsen på 1.12,5 efter en invändig resa. Harry Landys Sel's Choice blev fyra och Mazzarati höll till femteplatsen.

Den samlade prissumman var 350.300 dollar och det var Darlene Hanovers andra seger i fjärde starten. Det handlar om en toppstammad märr vars mor Danielle Hanover är en halvsyster till Donato Hanover.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS