Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superskräll i Hallandsmästaren

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

En omöjlig uppgift på förhand och när positionerna var intagna såg det ännu värre ut. Det struntade Kick Off Classic i.

Publicerad:

Trond Anderssen-tränade Kick Off Classic (e. Quite Easy) kom till Halmstad med drygt 1,5 miljoner på kontot. Bland motståndarna i Hallandsmästaren fanns Heart Of Steel, Zarenne Fas och Stoletheshow. De två sistnämnda bildade tätpar direkt med Stoletheshw och Rikard N Skoglund i spets – en kopia av positionerna i Jubileumspokalen tidigare i år. Efter ett inledande varv på kilometertiden 1.12,4 tog Peter Untersteiner ett initiativ i tredjespår med Heart Of Steel på den sista bortre långsidan. Med i avancemanget följde Pastore Bob och Kick Off Classic, som satt i femte utvändigt. 

När upploppet kom var det just den trion som stred om segern. Till slut kopplade Pastore Bob och Johan Untersteiner grepp om Heart Of Steel och såg ut att gå mot segern. Men längst ut i banan ville Kick Off Classic annat. Efter ett målfoto stod det klart att Kick Off Classic hunnit dit tillsammans med Christoffer Eriksson. 

– Lite överraskad blev jag. Jag hade rätt så dålig koll på hästen får jag säga. När jag var ute och värmde den kände jag att det var en trevlig glad liten häst med bra spänst, säger Christoffer Eriksson. 
– Det ska inte gå. Det var ett väldigt tufft lopp på förhand med riktiga kanonhästar.

Segertiden blev 1.11,9a/2140 meter och förstapriset var 125 000. Tvåa blev alltså Johan Untersteiners Pastore Bob och tredjeplatsen gick till heart Of Steel och Peter Untersteiner. 

Dessförinnan hade Eriksson styrt egentränade Ninia’s Boy (e. Love You) till seger från ledningen. 

– Han är en lite ängslig femåring som brukar ta den enkla vägen och galoppera när det går emot. Jag tror inte han har förlorat felfri för mig än och det är en tuff häst för sin klass. Han lär dyka upp på V75 framöver.

ANNONS

Ämnen i artikeln