Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskarna snuvade på segern

Foto: AMANDA STEPHENS
Andy Miller bakom Love A Good Story. Foto: AMANDA STEPHENS

Hypnotic Am och Sorella stred i det längsta – sedan slog skrällen av båda två i Kentucky Tilly Futurity.

Publicerad:

Kentucky Filly Futurity ( $255.000) blev ett händelserikt lopp för de treåriga stona. Efter en rad ledarskiften satt till slut Nancy Takters Sorella i ledningen efter att Brian Sears släppt med Marcus Melander-tränade Hypnotic Am. Den sistnämnde hade då avverkat första quarten på 1.07,1. I samma skede som Sorella övertog ledningen galopperade storfavoriten tillika Habletonianvinnaren Ramona Hill tillsammans med Andrew Mccarthy. Ekipaget såg ut att vara ute efter ledningen i det läget. Noterbart är att ATG Live-experten Björn Norén fick information om att Ramona Hill tävlade barfota bak för första gången. 

Istället anförde Sorella och hon höll tempot uppe. Halva distansen klockandes till 1.07,1. In på upploppet kunde Hypnotic Am och Brian Sears komma ut i andraspår och inleda jakten på Sorella. Till slut låg ekipagen jämsides i det som skulle visa sig vara en kamp om andrapriset. Det tuffa tempot satte sina spår och duon kunde inte stå emot en starkt spurtande Love A Good Story (e. Chapter Seven) och Andy Miller. Julie Millers sto satt långt bak i fältet mitt i loppet, men spurtade starkast och vann på 1.09,2a/1609 meter. Det var hästens sjätte seger för året och den 13:e totalt. Segertiden blev 1.09,2/1.609 meter.

Det var stenhårt mellan Sorella och Hypnotic Am i kampen om andraplatsen. Målfotot visade att Courant-ägde Hypntoic Am gick vinnande ur den duellen.

ANNONS

Ämnen i artikeln