Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tactical Approach vann på The Red Mile

Foto: CHRIS TULLY
Tactical Approach vid segern i Hambletonian. I natt var han tillbaka på banan då han vann på The Red Mile. Foto: CHRIS TULLY

Hambletonian-vinnaren Tactical Approach var tillbaka på banan under tisdagskvällen.
På The Red Mile spurtade han till seger i Kentucky Sire Stakes Championship.

Publicerad:

Precis som i Hambletonian kördes Nancy Takters Tactical Approach (e. Tactical Landing) av Scott Zeron och han låg med som femma på innerspår vilket blev tredje utvändigt. Över upploppet hade han den bästa farten och spurtade till seger på 1.09,4a/1609 meter. 

Ari Ferrari J blev tvåa och Åke Svanstedts Khaosan Road slutade trea. Förstapriset var 40.000 dollar. 

I övrigt blev Åke Svanstedt, Marcus Melander och Anette Lorentzon vinnare på The Red Mile. I ett treåringslopp för hingstar och valacker var Svanstedt-tränade Chamba (e. Cantab Hall) först över linjen och tjänade 7.500 dollar. I motsvarande lopp segrade Marcus Melanders Kenobi (e. Father Patrick) och Pedal on Mental (e. Father Patrick) som tränas av Anette Lorentzon.

Svanstedt vann Sire Stakes-försök

På Yonkers Raceway kördes två försök i New York Sire Stakes för treåriga ston. Där blev Åke Svanstedt en vinnare då Gigi Hanover (e. Chapter Seven) ledde runt om tillsammans med Mark Macdonald. 

Segertiden blev 1.12,7a/1609 meter och förstapriset var 42.750 dollar. Det andra försöket gick till Instagram Model (e. Chapter Seven) som tränas av Annie Stoebe.

Svenskfött på Pocono Downs

Åke Svanstedt blev även en vinnare på Pocono Downs. Svenskfödde Flyingdrumsticks (e. Muscle Hill) är undan den forna E3-vinnaren Timbal. Hon ägs av Stall Segerhuva och är uppfödd av Menhammar Stuteri. Det treåriga stoet ledde runt om och tjänade 7.500 dollar. Det var tredje segern i årets sjätte start.

Vi avslutar med att notera en seger för Anette Lorentzon på Scioto Downs. Treåriga Simply Hill (e. What The Hill) spurtade till seger på 1.12,6a/1609 meter. Segern var värd 7.500 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln