Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takters dyrgrip slog till direkt

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Det blev tre svenska segrar under långfredagens tävlingar på Meadowlands. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Första starten i karriären. Då gjorde auktionsdyringen Really Fast skäl för sitt namn. Hans seger var en av tre svenska under fredagens tävlingar på Meadowlands.

Publicerad:

Häromveckan kvalade Really Fast på årets snabbaste tid av en treåring – 1.11,1a/1609 meter. I fredagens tävlingsdebut spelades han till storfavorit och höll för trycket med Yannick Gingras i sulkyn. Ekipaget vann med närmare tre längder på tiden 1.11,5 och belönades med 7.500 dollar.

Really Fast är en son till Muscle Hill och Peaceful Way-vinnaren Stubborn Belle (e. Taurus Dream). Han tränas av Nancy Takter, som ropade in honom för 700.000 dollar på auktionen i Lexington i förfjol, och i ägarskaran ingår Stall Zet.

Två blågula vinnare till

Det kördes tre travlopp på Meadowlands under kvällen och även i de två andra gick segern till svenska tränare. Per Engbloms fyraåring Moveoutofmyway K. (e. Muscle Massive) vann på 1.11,8 för Kasper Foget och hans kullkamrat, Beyond Ordinary (e. Kadabra) från Jenny Melanders stall, noterade 1.11,2 när han och Corey Callahan tog hem lopp nio. Förstaprisen var 4.000 respektive 5.250 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln