Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tamlas bror Sidney imponerade

Denna onsdag var det dags för Kriterie- och Oaksrevanschen på Solvalla - och om stonas drabbning blev odramatiskt, hände det desto mer i hingstarnas.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Sidney Celeber tillsammans med Örjan Kihlström tog hem Kriterierevanschen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I Oaksrevanschen blev det enkel och bekväm seger till Mattias Djuses M.T.Perette (e. The Bank), som varit med och tampats i de större årgångsloppen under hela året. 

Den här gången hittade man till ledningen och när man dessutom fick bestämma tempot under vägen, hade stoet inga som helst problem att kliva undan på tiden 1.14,6a/2.140 meter. Förstapriset uppgick till 100.000 kronor.

Walmann/Kihlström i killarnas revansch

Bland hingstarna blev det tuff körning från start då Per Nordströms Önas Prince blev hårt uppvaktad av Björn Goop bakom Holdfast Am. Även om det kom att gå lugnare mitt i loppet, tröt krafterna till slut och istället var det den i dödens travandes Revelation som kopplade grepp. 

Han hade däremot inget svar när Örjan Kihlström begärde det lilla extra av Sidney Celeber efter resa en bit bak i kön. Roger Walmanns treåring avgjorde säkert, men viss dramatik var det över upploppet då det inte var speciellt långt ifrån att hästen gick över i galopp. 

Tillsammans med Örjan Kihlström redde hästen ut situationen, och gick därefter undan till säker vinst på 1.14,4a/2.640 meter.

Isabell Ahlin, som sköter en av Roger Walmanns stjärnor, Forfantone Am, är det som även sköter Sidney Celeber.
– Det är skönt att han får utdelning med tanke på att han gjort helt otroliga insatser på sistone. Det är en väldigt fin häst, han är jättestor och nu verkar det som att poletten börjar trilla ner. Man märker hur det börjar hända grejer redan nu, även om det varit fyraåringssäsongen som jag längtat till ända sedan jag fick honom som passhäst. Jag tror vi kommer ha roligt med honom nästa år bara han får hålla sig frisk och fräsch under vinterträningen, berättade Ahlin till Kanal 75.

Det var Sidney Celebers tredje vinst i nionde starten. I och med vinsten nästan fördubblade han sin startprissumma. Blåblodig är han, Sidney Celeber. Med Readly Express som far och Amanda Celeber som mor är han bland annat halvbror till världsstjärnan Tamla Celeber. Hästen ägs av SRF Stable.

I övrigt...
...visade Flemming Jensen upp Eros Zola (e. Zola Boko) i fantastiskt skick på Åbytravet. Trots att han fick öppna första varvet efter i underkant 1.10 i dödens - krossade han ledaren och lyckades dessutom hålla undan för konkurrenter som fått betydligt snällare upplägg. Insatsen var femstjärnig och Flemming Jensen var själv mycket imponerad efteråt efter att fyraåringen vunnit på 1.11,3a/1.640 meter.

– Det här var den bästa prestationen hästen någonsin har gjort. Han var lite för gåvillig för mig, så jag hade ingen chans att ta upp. En prestation likt den här har han aldrig visat tidigare, så det var en ny upplevelse för oss, berättade Jensen som vidare utvecklade sin syn på sitt 2020.

– Vi har inte samma antal hästar som tidigare, men det är klart att när man går från tio-elva miljoner kronor intjänat som stallet gjorde för ett par år sedan, till att nu köra in runt fyra miljoner, så går det inte att vara mer än helt okej nöjd. Men som sagt, jag har trappat ner en hel del, vilket givetvis gör sitt på siffrorna.

ANNONS

Ämnen i artikeln